Základ tohoto úspěchu byl postaven na famózním výkonu brankáře Fendricha, který dokonce chytil ostrostřelci Komličenkovi penaltu. Odbojovaný zápas měl přesto jednu černou kaňku, v podobě asi vážného zranění Pavla Zavadila, který si poranil koleno.

Nový šéf opavské lavičky začal překvapivým tahem, když na pozici ofenzivního záložníka postavil jindy stopera, či defenzivní štít Jana Schaffartzika. „Měl jsem hned jasno. Schaffartzik na tomto postu hrával za mě v Zábřehu a dával hodně gólu. Je to válečník. Jeho role mu sedla,“ vysvětloval Balcárek.

Opava vyšel začátek, nejdříve ale přežila díky Fendrichovi tutovku Mešanoviče, pak sama udeřila. Sus posnul balon na Hrabinu, který vyslal centr před branku, kde si naběhl Mondek a pokořil Stejskala. Opava dala gól po 500 minutách. A mohlo být ještě veseleji. Ovšem Souček o pár chvilek později hlavou minul. Středočeši chtěli s výsledkem něco udělat. Mešanovič ztroskotal na Fendrichovi. Po faulu Hrabiny na něj kopal Komličenko penaltu, i tu Fendrich chytil. Klíčový muž zápasu gól nepustil ani ve druhé půli. „Opava podala velmi bojovný výkon postavený na pevné defenzivě. Fotbal je gólech, ty jsme nedávali. Smekám před výkonem Fendricha a Opavě gratuluji,“ podotkl trenér Boleslavi Jozef Weber.

„Boleslav má velkou individuální kvalitu. Chtěli jsme na ní vletět a dát rychlé gól, to se nám podařilo,“ usmíval se Balcárek. „Na trénincích jsem vyžadoval, aby hráči ve větším počtu chodili do zakončení, přesně tak padl náš gól,“ zdůraznil spokojený kouč SFC Opava.

SFC Opava - Mladá Boleslav.
Fendrich čaroval, Opava slaví výhru
Jiří Balcárek.
Jiří Balcárek před Mladou Boleslaví