Provizorní duo Josef Dvorník – Alois Grussmann střídá tandem Jiří Balcárek – Miroslav Paul. Oba se během úterního dopoledne vyvázali ze smlouvy v druholigových Vítkovicích a ve středu už povedou dopolední trénink ve slezské metropoli.
Balcárkovo jméno bylo spojováno s Opavou už po konci Ivana Kopeckého, tehdy ale vedení SFC sáhlo k provizornímu řešení. Tým měl na starosti asistent Josef Dvorník. Vzhledem k tomu, že neměl profesionální licenci, zastřešoval ho Alois Grussmann. Provizorní trenérská dvojice vytěžila z šesti zápasů dva body a tým se z posledního šestnáctého místa neodlepil. Šestačtyřicetiletý Jiří Balcárek je odchovancem olomoucké Sigmy, v jejímž dresu také odehrál 124 zápasů v lize.

Hrával také za LeRK Brno a Union Berlín. Během své trenérské kariéry působil v Uničově, Karviné, Znojmu, Zábřehu a naposledy ve Vítkovicích.

„Stávající situace byla dočasným řešením. Sportovní úsek, představenstvo a akcionáři chtěli situaci řešit, co nejdříve a ne čekat na zimní přestávku. V minulém týdnu proběhla schůzka vedení klubu na toto téma. Po zápase s Příbrami se definitivně rozhodlo o tomto kroku,“ řekl sportovní manažer SFC Opava Alois Grussmann, který se bude už nyní výhradně věnovat manažerské práci.

V souvislosti s Opavou se skloňovala jména jako Stanislav Levý, nově pak i Mikuláš Radványi. „Adeptů bylo několik. Věřím, že sázka na Jiřího Balcárka je správnou volbou a společnými silami se nám podaří zachránit Opavu v první lize,“ zakončil Grussmann. Josef Dvorník končí v opavském klubu úplně.

V rámci probíhajícího soutěžního ročníku krom opavských změn skončili také Josef Csaplár ve Zlíně, Martin Hašek v Bohemians Praha a František Straka v Karviné.

Matěj Helebrand
Helebrand: O sestavu budu bojovat