Hned v úvodu utkání předvedli hosté odvážný útok, míč se dostal ke Kuzmanovičovi, ten ale pálil nad. Favorit působil nebezpečněji. Z Ben Chaimovy polostřely vytěžila Sparta roh, míč ale v pohodě odvrátil brankář Šrom. Rohovým kopem skončila i další akce Letenských.

Tentokrát nahrával Plavšič a zakončoval Chipciu. Nutno říci, že Slezané se snažili. Sympatickou ranou se blýskl Zapalač, balon po jeho ráně těsně minul Nitovu bránu.

Škoda, že o pár okamžiků později nevyšla klička Kayambovi, jinak byl šel sám na gólmana. Ve 34. minutě hry se řítil na Šroma Ben Chaim, avšak na hostujícího brankáře  si nepřišel, ten jeho ránu vyrazil na rohový kop.

V samotném závěru prvního poločasu nahrával Zavadil Puškáčovi, jenž přiťukl Zapalačovi, Jeho ránu ale lapil Nita.

Opava pokračovala v dobrém výkonu i po přestávce, hrála hodně obětavě a Sparťani začali být nervózní. V 58. minutě došlo v opavském vápně k souboji mezi Hrabinou a Chipciem, sudí Královec nejdříve nechal hru pokračovat, nicméně vzápětí si vzal na pomoc video.

Výsledek? Opavský hráč hrál čistě. Letenští byli aktivnější, ale defenziva Skuhravého výběru pracovala výborně. Až v 67. minutě si poprvé vzal slovo hvězdný Stanciu.

Jan Žídek
Jan Žídek na Spartě chybět nebude, trenér Skuhravý z něj udělal kustoda

Zahrával trestný kop z hranice šestnáctky, ale naštěstí pro hosty trefil jen boční síť.  Nováček FORTUNA:LIGY hrál stále aktivně a na Letné se začalo pomalu schylovat k velkému překvapení.

Bohužel přišla 74. minuta, Tetteh si pokryl míč, nahrál Kangovi, který se do balonu opřel zhruba z třicetimetrové distance a brankář Šrom se natahoval marně – 1:0. Hned na to trefil Stanciu břevno.

Definitivní rozhodnutí přišlo sedm minut před koncem. Tetteh vystřelil, jeho rána byla ještě tečovaná – 2:0. 

Sparta Praha – SFC Opava 2:0 (0:0)

Branky: 74. Kanga, 84. Tetteh.

Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek. ŽK: Kanga, Costa – Kayamba. Diváci: 12 186

Sparta: Nita – Chipciu, Štětina, Costa, Frýdek – Kulhánek, Kanga – Plavšic (72. Šural), Stanciu, Ben Chaim (78. Vukadinovič) – Pulkrab (57. Tetteh). Trenér: Pavel Hapal. 

Opava: Šrom – Simerský, Svozil, Hrabina – Zavadil (82. Jurečka), Schaffartzik – Kayamba, Kuzmanovič, Zapalač – Juřena (78. Smola), Puškáč (73. Jursa) Trenér: Roman Skuhravý.

Jaroslav Svozil - Ilustrační foto
Jaroslav Svozil: Sparta? Záruka kvality