Janoščín i Vučič by měli v Opavě podepsat smlouvy. „Miloš je pravý obránce z Hradce Králové. V době covidu se zranil, a pak těžko naskakoval do rozjetého vlaku, když Hradec vyhrával. Jdou na něj ovšem dobré reference, navíc má za sebou přes sto ligových startů v Černé Hoře, zahrál si předkola Ligy mistrů i Evropské ligy,“ řekl k zahraniční akvizici sportovní manažer SFC Opava Jaroslav Kolínek. „Co se týká Jirky, je to zkušený borec, který hrál dlouho v Třinci, kde byl i kapitánem. Navíc je v ideálním fotbalovém věku, čekáme, že nám přinese hodnotu na levé straně. Změna prostředí i respekt k našim fanouškům mu mohou pomoci najít energii a chuť se tady dobře adaptovat,“ poznamenal sportovní manažer Opavy.

V Opavě proběhl nábor dívek do fotbalu. Červen 2021.
A je to tady! Opava založila dívčí fotbalový tým. Podívejte se

Dalšími nováčky jsou záložník Daniel Kováč a útočník Dušan Pinc. Prvně jmenovaný patří Teplicím, dokonce má i tři starty ve FORTUNA:LIZE. Pinc je odchovancem Plzně, kopal také za Příbram a Táborsko. Oba jdou do Opavy na testy.

Pátým nováčkem může být osmnáctiletý záložník Samuel Šigut, ten se ale momentálně rve o místo v pražské Slavii. „Zájem o tohoto hráče máme,“ zvedl Kolínek. Zajímavostí je, že Šiguta objevil stejně jako například Coufala nebo Jurošku současný sportovní ředitel třetiligového Vratimova Daniel Černaj.

Opava nadále jedná s Hadaščokem, Hnaníčkem a Hrabinou. Bohužel pro ni padl příchod Petráně. Z hostování v Blansku se vrací Helebrand. Naopak nad dalším působením Stáni, který hostoval v Třinci, visí otazník. „Pořád hledáme zkušeného útočníka. Komunikujeme s Vojtou Hadaščokem, ale jednání jsou stále otevřená. Zároveň sledujeme i zahraniční trh, protože ten český v tuto chvíli nenabízí hráče, který by nám pomohl,“ podotokl Jaroslav Kolínek.

Aktuální kádr Slezského FC Opava k 16. červnu 2021:
Brankáři (3): Tomáš Digaňa, Mikuláš Kubný, Kryštof Lasák.
Obránci (8): Joss Didiba, Matěj Helebrand, Matěj Helešic, Jiří Janoščin, Adam Rychlý, Dalibor Večerka, Miloš Vučič, Jan Žídek.
Záložníci (8): Denis Darmovzal, Adam Gorčica, Daniel Kováč, Bartosz Pikul, Jan Schaffartzik, Adam Ščudla, Christ Tiéhi, Nataniel Wybraniec. V jednání Samuel Šigut.
Útočníci (5): Lukáš Holík, Václav Juřena, Denis Kramář, Dušan Pinc, Dominik Smékal.