„Máme za sebou bolestnou porážku s ostravským Baníkem a snažíme se, co nejlépe připravit na sobotní zápas s Mladou Boleslaví. Prohra s Baníkem bolí o to více, že hlavně v prvním poločase jsme nehráli vůbec špatně,“ řekl trenér Opavy Radoslav Kováč. „Boleslav vyměnila trenéra. Karel Jarolím je zkušený, dokáže tým zvednout. Pro nás je tímto soupeř nečitelný,“ přiznal jednačtyřicetiletý šéf opavské lavičky. „Boleslav je sice v tabulce dole, ale má silný tým. Rozhodně do spodních pater tabulky nepatří,“ podotkl.

Jakub Šiřina řádil ve Svitavách
Šiřina opět řádil, Opava slaví další výhru

Opava má problémy se sestavou. Ke zraněným Hnaníčkovi a Schaffartzikovi přibyli ještě Zavadil s Texlem. „Jsme na trni, Čekáme na výsledky covid testů. Musíme se modlit, ať dopadnou dobře,“ poznamenal ve čtvrtek večer Kováč.

Slezané jsou v tabulce poslední. „Situace není dobrá, ale budeme bojovat, rozhodně nic nebalíme. Do Vánoc se pokusíme získat, co nejvíce bodů a v přestávce kádr posílit. Měli jsme schůzku s vedením, ta byla konstruktivní. Cíl nás všech, je ligu pro Opavu zachránit,“ zdůraznil Radoslav Kováč. První vlaštovkou pro jaro by mohl být třiadvacetiletý záložník Marek Matocha, který patří k oporám druholigové Líšně. Sobotní duel má výkop ve 14 hodin.