Opava pod novým koučem Ivanem Kopeckým začala sympaticky. Po necelé čtvrthodině zahrozila po standardní situaci Zavadila, který našel ve vápně Schaffartzika, který míč připravil pro Kuzmanoviče.

Opavského kapitána ale odzbrojili domácí obránci. Favorit měl v úvodu balon více na svých kopačkách a v 18. minutě po faulu Simerského na Kopice se dočkal zajímavé standardky. Hořava s ní ale nenaložil zrovna nejlépe, trefil pouze zeď.  O pár chvilek později vnikl do hostujícího vápna Ekpai, míč mu na poslední chvíli vypíchl Svozil.

Ve 24. minutě poslal Zavadil přesný střílený centr do vápna, kde hlavičkoval Kuzmanovič a Kozáčik musel vytáhnout těžký zákrok a míč vyrazit na roh.

Nález hřibů smrkových z Horní Suché u Havířova ze dne 7. září 2018.
Už zase rostou. Houbaři chodí z lesa opět s plnými košíky

Viktorka kontrovala Ekpaiem, jenž dobrou šanci zazdil střelou nad branku. Po půlhodině hry vychytal Šrom Kopice.  Nebezpečno bylo i na druhé straně, škoda, že centr Hrabiny netrefil Smola. V závěru prvního poločasu Viktoriáni Opavu zmáčkli.

Západočeši vstoupili náporem i do druhého poločasu. Jenomže Opavští se prezentovali dobrou defenzivou.  Slezané ohrožovali  Kozáčika sporadicky, jako třeba při dělovce Zavadila, která letěla nad.

V 73. minutě  se favorit dočkal gólu, ten ale nebyl Krmenčíkovi pro ofsajd uznán. Tlak Vrbova výběru sílil, nutno říci, že domácí začali být dosti nervózní.  V 83. minutě reklamovali Plzenští ruku Zapalače a do hry šlo video, které opavského záložníka odhalilo a sudí Berka nařídil penaltu, tu Hrošovský proměnil  - 1:0.  Opavským se už nepodařilo s výsledkem nic udělat.

Plzeň – SFC Opava 1:0 (0:0)

Branka: 87. Hrošovský (penalta). Rozhodčí: Berka – Vlček, Vitner. ŽK: Hořava – Puškáč, Juřena. Diváci: 9636.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hejda, Limberský – Hořava (85. Chorý), Hrošovský  – Ekpai (71. Kovařík), Al. Čermák (60. Kolář), J. Kopic – Krmenčík. Trenér: Pavel Vrba

Opava: Šrom – Simerský. Schaffartzik, Svozil – Zavadil, Jursa (87. Jurečka) – Hrabina (78. Janetzký), Kuzmanovič, Zapalač – Smola, Puškáč (74. Juřena). Trenér: Ivan Kopecký.