Fotbalisté z Hané se v poslední době dostali do slušné formy. Porazili Spartu, remizovali ve Zlíně a předvedli velký obrat v Karviné, kde také vydolovali tři body.

„Sigma si v minulém ročníku zajistila účast v Evropských pohárech, kde odehrála dobré zápasy, to se na ní trochu podepsalo,“ začal o sobotním soupeři hovořit trenér Opavy Ivan Kopecký.

„Poslední výsledky ale ukázaly, že se Olomouc zvedá a její forma se zlepšuje, v žádném případě ji nesmíme podcenit,“ zvedl prst osmačtyřicetiletý kouč.

Olomouc těží z dobré kombinace. „Praktikuji fotbal o rychlé kombinaci a velkém pohybu. Trenér Jílek pracuje se zajímavými hráči, mají kvalitu i na lavičce,“ pokračoval Ivan Kopecký a dodal: „Na druhou stranu šel i náš výkon nahoru.“ S čím vyrukuje v sobotu na Sigmu konkrétní být nechtěl.

Opavský nováček ve svém posledním vystoupením nadchl. Nabízí se otázka, zda je důvod sestavu na sobotu měnit?

„S hráči a realizačním týmem se utkání poctivě připravujeme. O sestavě máme na pětadevadesát procent jasno,“ přiznal Kopecký. Jisté je, že bude chybět David Puškáč, kterého trápí problém s achilovkou. „Jeho absence nás mrzí. Přece jenom je to fotbalista, jenž disponuje velkou kvalitou směrem dopředu. Mimo hru je i Tomáš Freit,“ řekl trenér Opavy.

Hodně povedené utkání proti Příbrami odehrál zkušený zadák Jan Žídek, který se do sestavy vrátil po půlroční zdravotní pauze. „Musím říci, že předvedl velmi dobrý výkon. Má obrovskou chuť, navíc je to levonohý fotbalista,“ chválil Ivan Kopecký.

Zápas na Sigmě má výkop v sobotu v 17 hodin.

Dušičky v Opavě, pátek 2. listopadu 2018. Na městský hřbitov proudily zástupy lidí.
Dušičky: v pohotovosti jsou policisté, strážníci i dopravní podnik