Na první gól se čekalo osm minut. Kuzmanovič běžel sám na gólmana Konečného a poslal Baník do vedení. Otrokovice měly v prvním poločase dobré momenty, dostaly se do dvou šancí a podařilo se jim Chovanem vyrovnat. Ve 25. minutě vyslal do vápna Kuzmanovič parádní centr a Yao dával na 2:1. Ještě v prvním poločase měl s chutí hrající Kuzmanovič, kterému v hledišti fandil i syn Luka jednu velkou šanci, tu ale se štěstím zlikvidoval soupeřův brankář.

„Do Štěpánkovic jsem se těšil, rok jsem tady bydlel. Mám to tady, stejně, jako celé Opavsko rád. Těší mě, že můj velký kamarád Vlastík Harazim tento zápas zorganizoval,“ svěřil se autor úvodního gólu.

Po přestávce se hrálo už na jednu branku. Baník měl jasně navrch a začal dávat góly. Nakonec vyhrál vysoko 7:1.

Lukáš Petřík bude novým šéfem SFC Opava
Zatím mám svázané ruce. Věřím ale, že Opavu zvedneme, řekl nový šéf

„Výsledek je pozitivní. Brankový rozdíl jsme udělali ale až ve druhém poločase. Ten první měl být lepší. Měli jsme více prosazovat, chyběla nám přesnost. Musíme taky vycházet z toho, že jsme měli náročný týden, co se týká objemu. Nebyli jsme tak dynamičtější, jak bychom měli být. “ řekl trenér ostravského Baníku Pavel Vrba. „Otrokovice nám daly gól, měly další šanci,“ dodal. Ke druhému dějství zkušený stratég uvedl: „Po přestávce jsme měli výraznou převahu. Dali jsme i pěkné góly. A myslím si, že i pro diváka to bylo zajímavější.“

Otrokovice vedl z pozice hlavního kouče bývalý záložník Baníku a Opavy Petr Zapalač. „Utkání proti Baníku byly a jsou pro mě vždy výjimečné,“ pousmál se. „Jinak s prvním poločasem jsem spokojený. Hráli kombinačně, přesně takovým stylem, jakým se chceme prezentovat v sezoně. Do druhého poločasu jsme poslali i mladé kluky a Baník nás jasně přehrál. Mezi tým byl vidět obrovský rozdíl,“ shrnul v kostce dění na hřišti trenér Otrokovic.

Baník Ostrava – Otrokovice 7:1 (2:1)
Branky: 8. Kuzmanovič, 25. Yao, 54. Tijani, 55. Tetour, 63. Cienciala, 66. Jaroň, 85. Chlumecký – 19. Chovan.
Baník Ostrava, I. poločas: Letáček – Zálešák, Takács, Lischka, Kubala – Buchta, Kuzmanovič, Kaloč, Budínský, Yao – Klíma. 2. poločas: Hrubý – Fulnek, Pokorný, Chlumecký, Šehič - M. Jaroň, Boula, Smékal, Tetour, Cienciala - Tijani. Trenér: Pavel Vrba.
Otrokovice: Konečný – Fiala, Jakubovič, Semanko, Vychodil, Kyška, Prokaj, Suchý, Gerža, Chovan, Přikryl, Blahuta, Václavík, Kubík, Přilopa, Oleg, Vintr. Trenér: Petr Zapalač.