„Ve čtvrtek na tréninku jsme zkoušeli nový herní systém 4-3-3, který jsme proti Prostějovu aplikovali poprvé do zápasu. Kluci ho pode mnou hráli po poprvé a bylo vidět, že se v tom koupali,“ přiznal po utkání opavský trenér Radoslav Kováč. „Hlavně jsme neměli dobrý pohyb. Někteří kluci ještě nevěděli, jak se v novém herním systému chovat. V předchozích utkáních nás zdobila agresivita a organizovaný presing, proti Prostějovu nám to chybělo,“ podotkl trenér Opavy a pokračoval: „Zkoušet ho budeme dál, ale nyní se vrátíme, k tomu, co nám více sedí, co děláme dva měsíce. Musíme ale zvládat oba poločasy, hrát zodpovědněji a nedělat hloupé chyby.“

Zbyněk Pospěch ještě v  opavském dresu
Zbyněk Pospěch bude hrát divizi, míří do Bruntálu

Opavským na nějaký čas vypadl ze hry kvůli zranění stoper Josef Hnaníček. „Zkoušíme varianty bez něj. S Večerkou nám to šlo, ve dvojici Harazim – Rychlý ne. Jejich spolupráce nás nepřesvědčila,“ řekl Radoslav Kováč. Není tedy vyloučeno, že by se v Opavě mohla objevit nová tvář. „Pracujeme na tom,“ doplnil trenér.

V klubu řeší i budoucnost Lukáše Železníka, s kterém se v prvním týmu nepočítá. „Lukáš má nějaké nabídky z druhé ligy, v ní ale hrát nechce. V první zase o něj není zájem. Hledáme cestu, co s ním dál,“ zakončil Radoslav Kováč, který v klubu vykonává i funkci sportovního ředitele.

SFC Opava - Prostějov 0:2 (0:1)

Branky: 10. a 46. Jurásek. Rozhodčí: Dorušák – Dresler, Kotík. ŽK: Hrabina (Opava).

Opava: Fendrich (46. Šrom) – Helešic (63. Vrána), Harazim, Žídek (63. Ščudla), Hrabina – Dordič (63. Smékal), Zavadil (46. Řezníček), Pikul - Texl (63. Darmovzal), Juřena, Holík (46. Mondek), Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.