Kouč opavských fotbalistů Roman Skuhravý si udělal analýzu úvodních pěti zápasů. Věří, že mu pomůže. SFC má na kontě zatím jeden bod, což je málo. To si ambiciózní stratég dobře uvědomuje. „Dostáváme triviální góly. Není v lize mužstvo, které by inkasovávalo lacinější branky než my, a to mě hodně mrzí. Nejsme tolik kompaktní v útočné fázi a nemáme tlak na branku. Největším problémem je ale to, že zaostáváme v agresivitě,“ vyjmenoval trenér největší opavské neduhy.

Fans SFC Opava. Ilustrační foto.
Tři body, nic jiného Opava z dnešního derby s Karvinou nebere

Co tedy s tím? Nabízí se otázka, zda by týmu neprospělo ho nějakým způsobem okysličit. „Myš-lenka na trejd už mi v hlavě probleskla,“ připustil. „Ale stojím si za tím, že hráčům věřím a přeji si, aby jim věřili i fanoušci,“ dodal.

Dnešní zápas bude svým způsobem o šest bodů. „Zápasy, které máme před sebou, nebudou jednoduché. Ten s Karvinou bude umocněn tím, že oba soupeři ho potřebují zvládnout,“ konstatoval šéf opavské lavičky.

Opava naposledy „chytila šestku“ v Boleslavi, trenér ale věří, že do derby půjdou jeho hráči s klidnou hlavou. „Ze zkušenosti vím, že pokud budeme tlačit na pilu, nebude to dobré. Vím, v jakém rozpoložení kluci jsou. Pracujeme na tom, abychom předvedli výkon, který nás může přivést k úspěchu. Chladná hlava bude rozhodovat,“ mínil Roman Skuhravý a pokračoval: „Karviná má menší výhodu v tom, že umí zvládat krizové zápasy. Ale věřím, že v náš prospěch bude hovořit to, že jsme déle spolu. Karviná má dobré hráče. Budínský je charakteristický svou dobrou střelou, Wágner je nebezpečný ve vápně,“ řekl kouč na soupeřovu adresu.

O sestavě jasno má. „Máme nyní před sebou tři zápasy v sedmi dnech. Chci, aby proti Karviné a Jablonci nastoupila totožná sestava. Chceme ji ustálit,“ přiznal trenér SFC, který bude mít k dispozici uzdraveného Kayambu.

JAKÁ BUDE ATMOSFÉRA V BRNĚ?

A Karviná? Její trenér Roman Nádvorník potvrdil, že Opava je hodně nepříjemný soupeř. „Soupeřům dělá občas problémy její rozestavení 3-5-2, ale já věřím, že na to budeme dobře připraveni,“ dodal.

A tak trochu spoléhá i na kulisu samotného zápasu. „Mohla by to pro nás být výhoda, ta kulisa v Brně nebude taková, aby Opavě vytvořila domácí prostředí,“ zadoufal trenér. „Věřím, že nám to pomůže a že budeme bodovat. Už to opravdu potřebujeme,“ poukázal na šňůru pěti porážek, což je nejhorší start karvinského klubu za posledních dvacet let.

Ilustrační foto.
Kam o víkendu za fotbalem?