„Termín porodu máme zhruba za měsíc,“ svěřil se Jan Řezníček. „Bude to chlapeček,“ podotkl pyšným tónem v hlase. Zázemí bude mít rodina v Opavě.

„Vše už máme připravené. Nic jsme nenechávali na poslední chvíli. Porod proběhne v opavské porodnici,“ prozradil ještě pardubický rodák. „V Opavě se nám líbí, už jsme si tady zvykli,“ dodal jedním dechem.

SFC Opava,modelový zápas
PODÍVEJTE SE: Tiéhi si říká o smlouvu. Další modelový zápas Opavy

V létě mu končí ve Slezském FC Opava smlouva. „První jednání máme za sebou. Ještě ale ukončená nejsou,“ řekl fotbalista, který za Opavu během tří sezon nastoupil ke třiačtyřiceti zápasům v lize a v jednom případě se zapsal mezi střelce. Ke své další budoucnosti ve slezské metropoli řekl: „Vypadá to, že se domluvíme.“

V lize hrají premiérově i jeho mateřské Pardubice, o tom, že by se na východ Čech vrátil, zatím nepřemýšlí. „Abych pravdu řekl, nad tím jsem neuvažoval a ani z Pardubic se nikdo neozval,“ přiznal Jan Řezníček. Pravě proti týmu z města perníku nastoupí Opava po nucené koronavirové pauze. „Nikdy jsem proti Pardubicím nehrál, bude to pro mě specifický zápas. Už se na něj moc těším,“ svěřil se sedmadvacetiletý záložník.

Beskydy, Pustevny, třetí říjnový víkend 2020.
Beskydy objektivem čtenářů: Takto to vypadalo v neděli na Pustevnách

Opava v současné době stejně jako ostatní týmy pouze trénuje. „Už jsme si zvykli na jaře, že se pořád trénuje. Jdeme podle obdobného scénáře. Jako zpestření jsme měli modelové zápasy, v tom vidím pozitivum,“ pousmál se Jan Řezníček.

Během první coronavirové vlny se chodil Jan Řezníček pravidelně otužovat do opavského Stříbrného jezera. Svému koníčku se věnuje i v současné době. „Začal jsem chodit opět pravidelně. Jen v sobotu jsem měl smůlu, Sádrák byl totiž v obležení rybářů,“ pronesl opavský záložník. A jakou teplotu má v současné době voda? „Něco okolo patnácti. Takže je to na pohodu,“ zakončil Jan Řezníček.