Právě Manziovi , který se v první půli trefil po přesném centru Zapalače, se první start za Opavu zřejmě prodraží. Platit bude jak za první gól, tak i za to, že hned v úvodním utkání v SFC měl na paži kapitánskou pásku. Platbě do týmové kasy se nevyhne ani Bronislav Stáňa, jenž pásku převzal ve druhé půli.


Druhý gól Opavy mohl přidat Zavadil, jenže neproměnil pokutový kop. Jednobrankový náskok už ale Slezané v kombinované sestavě uhájili.


„Vzhledem k naší marodce jsme dali příležitost i hráčům z béčka. Nastoupil i dorostenec Ščudla a musím říct, že k zápasu přistoupili všichni hráči perfektně. V určitých věcech se musíme zlepšit. Ať už na míči, nebo v systémových činnostech. Na druhou stranu to byl teprve první přípravný zápas po deseti dnech hrubé přípravy,“ řekl opavský kouč Ivan Kopecký.

MŠK Žilina – Slezský FC Opava 0:1 (0:1)

Branka: 19. Manzia. 
Rozhodčí: Vachan – Kuba, Súkeníková.
ŽK: Holúbek (Žilina).  

Opava, I. poločas: Fendrich – Hrabina, Rychlý, Žídek, M. Helebrand – Manzia, Zavadil, Řezníček, Zapalač – Jurečka, Juřena.
Opava, II. poločas: Šrom – M. Helebrand, Rychlý, Radić, Zapalač – Manzia (64. Socha), Souček, Řezníček, Stáňa – Jurečka (72. Darmovzal), Juřena (81. Ščudla).Trenér: Ivan Kopecký.  

Jakub Šiřina, BK Opava. Ilustrační foto.
Opavu kosí marodka. Tohle jsem nezažil, kroutí hlavou Šiřina