Dvaatřicetiletý fotbalista se vylízal ze zranění kolene a v přípravě naznačil, že pro Slezský FC může být klíčovým mužem. To řekl i trenér Jiří Balcárek.

„Čeká nás první zápas jara. Hrajeme sice s velkým favoritem, ale rozhodně se nebojíme. Plzni nedáme nic zadarmo. Bude to na krev,“ zdůrazňuje Zapalač. „Máme ze sebou kvalitní zimní přípravu, jednu z nejtěžších, kterou jsem zažil. Jsme dobře připraveni, budeme silní,“ míní dvaatřicetiletý fotbalista.

Ilustrační foto.
Opava se pokoušela o senzační obrat, nakonec jí to nevyšlo

Plzeň prošla v zimní přestávce dvěma velkými změnami. Trenérského kormidla se chopil Slovák Adrian Guľa a na zahraniční štaci do Belgie vyrazil sniper Michael Krmenčík.

„Musíme se připravit, že proti nám nastoupí jiná Plzeň, než na kterou jsme bývali zvyklí. Trenér Vrba hodně na Krmenčíka spoléhal, po jeho odchodu nový kouč sází na tři útočníky. Plzeň vypadá sebevědomě, ale jak říkám, nebojíme se,“ usmívá se zkušený záložník.

Jednou ze silných zbraní Západočechů je exopavský Joel Kayamba. „Na Joela se těšíme, víme o jeho kvalitách. Je to fotbalista, na kterého se musíte připravit. Určitě se bude chtít ukázat, bude brousit naši levou stranu. Bude na něj hrát Honza Žídek, který mu nedá centimetr prostoru zadarmo, a celkově uděláme vše pro to, aby mu zápas u nás nevyšel,“ slíbil autor dvou ligových branek.

Z utkání SFC Opava. Ilustrační foto.
Opava poslala hráče na hostování

Zapalač v přípravě ukázal, že ho fotbal opět baví. Pochvalně se směrem k němu vyjádřil i trenér Jiří Balcárek, který ho označil jako jednu z jarních posil.

„Cítím se v pohodě, koleno drží. Dlouho jsem nehrál, jsem pořádně natěšený. Trenérova slova byla pro mě velkým povzbuzením. Cítím, že v Opavě mi znovu začali věřit,“ hlásí Zapalač.

V Městských sadech se zítra očekává plný dům. „Moc si přejeme, aby přišlo co nejvíce fanoušků. Oni nám mohou hodně pomoci. Za kabinu jim mohu slíbit, že se budeme rvát na maximum. Chceme body,“ zakončuje ostravský rodák Petr Zapalač.

Zápas Opavy s Plzní začíná ve 14.30 hodin.