Pavel Zavadil se oficiálně stane sportovním manažerem Slezského FC Opava od 1. ledna roku 2021. „Už, když jsem prodlužoval hráčskou smlouvu, hovořili jsme o mé budoucnosti. Jsem rád, že jsme se domluvili a mohu pokračovat v SFC. Jsem tady moc spokojený, navíc si myslím, že tenhle klub má obrovský potenciál. Chceme ho dostat výš. Udělám maximum, abych tomu pomohl, ale je to o práci nás všech. Pracují tady lidé, kterým absolutně důvěřuji. Věřím, že společnými silami pomůžeme posunout klub nahoru,“ řekl ke své nové roli v klubu Pavel Zavadil.

FC Slovan Liberec - Slezský FC Opava (12.kolo).
Slavia v klidu, oni ne. Opava hrála v karanténě, šéf ligy nezvedl telefon

Poté, co odešel Alois Grussmann do ostravského Baníku zastával funkci sportovní manažera trenér Radoslav Kováč. „Šlo o dočasné řešení. Pavel se společně se mnou v posledních týdnech účastnil jednání s hráči, aby si osahal novou roli. Jsme na jedné vlně, jednoznačně bude přínosem,“ je si jist Radoslav Kováč. „Na nás teď je, abychom Pavla plnohodnotně nahradili na hřišti,“ dodal jednačtyřicetiletý stratég.

„Jménem Slezského FC je mi obrovskou ctí pogratulovat Pavlovi k jeho neuvěřitelné kariéře. Věřím, že tak, jak byl úspěšný na hřišti, se mu bude dařit také mimo něj. Máme podobný pohled na fotbal, směřování klubu a rozumíme si i lidsky. Jsem přesvědčen o tom, že nám pomůže,“ poznamenal ředitel SFC Opava Jaroslav Rovňan.

FC Slovan Liberec - Slezský FC Opava (12.kolo) 2:0 poločas
PODÍVEJTE SE: Opava padla v Liberci, omladina ale nezklamala

Varianta, že se by se rodák z Hané na trávníku ještě objevil, existuje. „S trenérem už jsme se bavili, že bych se možná v lednu ještě částečně připravoval s mužstvem a byl připravený, kdyby náhodou něco hořelo, ale jinak se chci naplno ponořit do nové role. Vím, že mě čeká spousta práce,“ zakončil Pavel Zavadil.