Po utkání byl smutný, jeho tým byl kousek od senzace. S favoritem vypadl smolně až v penaltovém rozstřelu. Hned v úvodu první půle skončil předčasně zápas pro Benjamina Tetteha, který se právě s opavským brankářem srazil.

„Byl to ostrý střet, docela to bolelo, já měl to štěstí, že jsem utkání dochytal,“ poznamenal Vilém Fendrich.

Viléme, porážka po penaltách musí hodně bolet…

Vilém Fendrich - Ilustrační foto.Zdroj: Deník / František GélaPřesně tak. Dostat 0:3, a když jste jasně horší, by asi bolelo méně. Nehráli jsme špatně, zápas se nám podařilo dovést do penalt, bohužel v nich se od nás odvrátilo štěstí.

Jakou roli hrál při penaltách terén, hned v úvodu vyletěl drn…

Jak Stanciu, tak Kuzmanovič nedali, viděl jsem, že odletěl kus drnu. Trávník je nový, ještě se trhá. Bylo vidět, že každý exekutor si to před svým pokusem ušlapával. Na druhé straně podmínky byly pro všechny stejné.

Sparta byla určitě hratelná…

Víme, že nejsou v ideální pohodě. Měla sice více míč na svých kopačkách, ale i ztráty, které jsme mohli lépe vyřešit ve finální fázi.

V závěru utkání a prodloužení bylo ve vašem pokutovém území pořádné horko…

V poslední minutě za mě zaskočil na brankové čáře Honza Žídek, když se mi podařilo chytit střelu Chipcia, věřil jsem, že to dáme a postoupíme, bohužel to nevyšlo. Štěstěna nám úplně nepřála.

Vilém Fendrich - Ilustrační foto.Zdroj: Deník / František Géla

Během penaltovém rozstřelu jste měli dvakrát výhodu…

Sparta byla pod tlakem, my jsme mohli jen získat. Tahle porážka mrzí hodně.

Kanga po proměněné penaltě udělal gesto, které pořádně rozvášnilo nejen fanoušky, ale i vaše spoluhráče…

V mužstvu Sparty je několik hráčů, kteří našemu týmu nelahodí. Co se týká Kangy, tak udělal asi nějaké gesto směrem k fanouškům. On takový už je. Z jeho strany mi to přijde přehnané.

V pondělí hrajete se Slavii, dalším top týmem…

Osobně jsem na Slavií chytal, v prvním poločase to byl docela kolotoč. Slavia hraje momentálně nejlepší fotbal v lize. My ale uděláme maximum, abychom uspěli.

Opava - Zápas osmifinále MOL Cupu mezi SFC Opava a AC Sparta Praha 28. listopadu 2018 na Městském stadionu v Opavě.
Opava dřela, vypadla nešťastně po penaltách