Nováček FORTUNA:LIGY z Opavy se s Letenskými střetne v této sezoně potřetí. „Na Letné jsme prohráli, v poháru jsme to dotáhli do prodloužení, teď by to chtělo Spartu porazit,“ pronesl opavský brankář Vojtěch Šrom. Třicetiletý gólman v letošní sezoně nastoupil za Opavu k jednadvaceti zápasům, ve kterých vychytal čtyři nuly.

Sparta momentálně neoplývá top formou, dokonce odvolala trenéra Ščasného. Může to mít vliv na sobotní zápas?

Uvidíme, co utkání přinese. Změna trenéra dá vždy týmu impulz. Mají sice své problémy, představovali si určitě, že budou na tom lépe. Pořád je to ale Sparta, top klub v Česku.

Opava se Spartou hrála už dvakrát. V lize jste na Letné prohráli 2:1, v poháru padli po penaltách…

Na Letné šlo vůbec o náš první zápas v lize. Byli jsme nováčci se vším všudy. Teď už jsme ligou otrkaní. Pohár je specifický. V sobotu to bude jiné. Bezesporu nepůjde o jednoduché utkání. Osobně ale věřím v sílu domácího prostředí.

Je pro vás výhodou, že budou absentovat Kanga s Dočkalem?

Jedná se o kvalitní fotbalisty, kteří umí z každé pozice zakončit. Takže ano. Na druhou stranu Kanga i dost balonů umí pokazit. Celkově má ale Sparta ve svém kádru dost dobrých hráčů.

Ještě máte šanci se posunout do prostřední skupiny, a tím si zajistit záchranu před startem nadstavbové části FORTUNA:LIGY…

V hlavách to máme. Ale naší prioritou je mít do nadstavby co nejvíce bodů.

Zdroj: Deník/Roman Brhel