„Osobně je to pro mě strašně důležitý zápas. Myslím si, že obdobně to vnímá i celá kabina,“ říká před těžkou bitvou opavský záložník Pavel Zavadil. „Musíme se oprostit od tlaku. Dobře si uvědomujeme, že nervozita by nám svazovala nohy a ruce. Z naší strany je zapotřebí velké odhodlání. Musíme být daleko lepší v soubojích a nasazení, to je naše cesta,“ upozorňuje dvačtyřicetiletý záložník.

Autobus v klubových barvách SFC
VIDEO: Takto vypadá nový autobus v klubových barvách SFC! Líbí se vám?

Slezané měli dobré pasáže už v duelech s Plzní a na Slavii. „V obou utkání jsme měli dobrých prvních třicet minut, kdy jsme si vytvořili šance, bohužel jsme je neproměnili. Musíme něco změnit, aby-chom góly začali dávat. Věřím, že v sobotu přijde ten správný čas,“ míní fotbalista s 261 prvoligovými starty na kontě.

Sigma je pro Pavla Zavadila dobře známým klubem, má k ní vztah. „Sigmu znám dobře. Vyrůstal jsem v ní, naučila mě hrát fotbal. Mám na ní hezké vzpomínky,“ svěřil se Pavel Zavadil. „Momentálně udělali v Olomouci krok dopředu. Kromě toho, že umí hrát fotbal, do toho pod Radkem Látalem přidali ještě důraz a agresivitu, která týmu v minulosti chyběla,“ poznamenal zkušený záložník

Kouč SFC Opava Jiří Balcárek.
VIDEO: Kouč Opavy Balcárek má Sigmu načtenou, za výhru slíbil speciální odměnu

„Dvě jarní kola ukázala, že jde Olomouc správnou cestou. My se musíme ale soustředit sami na sebe. Víme, co nás trápí, ale také víme, že v sobotu můžeme uspět,“ řekl závěrem Pavel Zavadil. Dnešní utkání v Opavě začíná ve 14.30 hodin.