„Lukáše Železníka jsme sledovali, měli jsme o něj zájem už dlouho,“ prozradil sportovní manažer SFC Opava Alois Grussmann. „Jsme rád, že jsme se na přestupu domluvili. Železník nám pomůže,“ je si opavský manažer jistý.

Do Zlína míří Dominik Simerský. V létě mu končí smlouva, novou podepsat nechtěl a odešel by zadarmo, i proto byla výměna racionálním krokem. „Dominikovi děkujeme za dobře odvedenou práci,“ dodal Grussmann.

„Myslím, že mi nové angažmá může pomoct. Bude to nový impulz. Třeba mě ten fotbal bude bavit ještě víc,“ řekl Lukáš Železník a dodal: „V Opavě si po finanční stránce asi pohorším, ale zázemí je tam fotbalové, fanoušci skvělí. Všechno kolem toho se mi tam líbí. Navíc mám větší šanci hrávat.“

Lukáš Železník.
Železník míří do Opavy. "Jsme domluveni," řekl hráč

Těší se také na to, že v Opavě potká parťáka ze zlínské kabiny Josefa Hnaníčka, který do Opavy přestoupil nedávno. „Je to můj velký kamarád. Pobral jsem od něj hodně informací,“ pousmál se Železník, který v minulosti hrával i za nedaleký Hlučín.

Devětadvacetiletý útočník dokonce ve Zlíně nosil kapitánskou pásku. Za Ševce během celé své kariéry nastoupil napříč všemi soutěžemi do více než 200 utkání, odehrál přes 12 000 minut a vstřelil přes 50 branek. Kopal také za Slavii a Mladou Boleslav, v nejvyšší soutěži se trefil patnáct krát.

Fotbalisté SFC Opava. Ilustrační foto.
Opava testuje Zukanoviče