Rodák z Brandýsa nad Labem začínal s fotbalem na Letné v pražské Spartě, odkud odešel do Jablonce. Nejvíc na sebe upozornil ve Znojmě, kde v pěti desítkách zápasů nastřílel šestnáct branek. Začátkem sezony 2016/17 přestoupil do polského Górniku Zabrze, kde ve své premiérové sezoně nastřílel v pětadvaceti zápasech pět gólů a na další čtyři přihrál.

Příprava fotbalistů FC FASTAV ZlínMichal Bílek
Zapomeňte na nudu. Ševci pod Bílkem baví a vítězí

Značnou měrou se tak podílel na postupu týmu do první polské ligy, ve které Górnik jako nováček skončil po základní části pátý, následně se v nadstavbě posunul na čtvrté místo a letos hraje kvalifikaci o Evropskou ligu.

David Ledecký dle klubového webu Dynama sice na podzim za Górnik nastoupil k jedenácti zápasům, avšak pokaždé jako střídající hráč. Na jaře pak přešel do druholigové Odry Opole, po sezoně se následně rozhodl pro návrat do Česka a kývl na nabídku k působení v českobudějovickém Dynamu.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - 1. SC Znojmo.
Příběh Reného Kropáčka: Velký fotbal jen zkoušel, teď patří k pilířům Hradce

„Už v létě jsme si řekli, že po odchodu Elvise Mashikeho do Liberce budeme potřebovat posílit v útoku,“ uvedl pro web Dynama šéf klubu Martin Vozábal.

Volba pak padla právě na Ledeckého. „Máme na něj dobré reference. V Polsku sice poslední sezonu moc nehrál, ale Górnik má velké ambice, bude hrát Evropskou ligu, takže to je na něj velké sousto,“ dodal k tomu ještě Vozábal, který o Ledeckého příchodu informoval už před startem nového ročníku druhé ligy, ale na polském svazu se vše poněkud zdrželo.

V pondělí byl příchod šikovného forvarda konečně dotažen i administrativně.

FK Jablonec - AC Sparta Praha 1:2
Masopust: Tak slabou Spartu nepamatuju. Měli jsme vyhrát, naše chyba