Z prvního koše vyfasovali čeští fotbalisté soupeře z nejtěžších. Anglie se blýskla semifinálovou účastí na letošním světovém šampionátu a ovládla jednu ze skupin elitní divize Ligy národů, když za sebou nechala Španělsko i Chorvatsko. „Z Anglie jsem nadšený, proti ní jsem ještě nikdy nehrál,“ přiznal Gebre Selassie. „Mají hodně mladých hráčů s velkou kvalitou. Jsou na tom velmi dobře rychlostně a technicky, vyrostla jim velmi silná generace,“ ví dobře reprezentační obránce.

Ani další soupeři nebudou podle něj lehcí. „Že další týmy, třeba Kosovo, nemají tak zvučné jméno, neznamená, že to bude snadný soupeř,“ odmítá podcenění celku z pátého výkonnostního koše. Vzápětí svůj názor podloží i názorným příkladem. „Milot Rašica sedí vedle mě shodou okolností v kabině. Neuvěřitelně rychlý kluk s dobrou střelou ze střední vzdálenosti, určitě nebezpečný hráč,“ varuje před týmovým spoluhráčem z Werderu Brémy.

Harry Kane slaví jednu ze svých branek
Češi vyzvou v kvalifikaci Anglii, přijede i Kane. Šilhavý: Už mi v hlavě šrotí

Celkově ale hodnotí skupinu A pozitivně. „Je přijatelná. Anglie je favoritem, naším cílem bude hrát o druhé místo a postup ze skupiny, což je v tomhle složení reálné. Myslím, že s losem musíme být všichni spokojení,“ nestěžuje si.

„Pokud budeme pokračovat v tom, co jsme načali pod trenérem Šilhavým, tak by to mohlo dopadnout dobře,“ věří, že se čeští fotbaloví reprezentanti na mistrovství Evropy v roce 2020 podívají nejen jako diváci.