„Rouškami Anděl zásobují nejen šikovné šičky z Janova, ale také Jan Minarčík. Ten na Facebooku založil skupinu dobrovolníků pod názvem Rouška pro parťáka. Hodně nám pomáhá prodejna zdravotnických potřeb Lewisie z Města Albrechtice a také firma SOK Krnov,“ pochvaluje si jeden z ředitelů spolku Jan Holouš.

Fotbalový anděl dokázal spojit nejen fanoušky, ale i reprezentační a ligové hráče. Ti aktuálně pomáhají společně malému Arturovi, který trpí spinální svalovou atrofii.

„Arturovi rodiče jsou skromní a byli by šťastní, kdyby se vybralo na rehabilitace, které vyjdou zhruba na sto osmdesát tisíc korun. Díky pomoci českých a slovenských hráčů, ať už amatérských, nebo profesionálních, se vybralo zatím skoro šedesát tisíc. Našim cílem je vybrat alespoň sto tisíc. Velmi nás těší, že se zapojily také amatérské kluby - finančně přispěly týmy FK Krnov, vedení FK Město Albrechtice a také tým Slezských Pavlovic, za což jim patří velké díky,“ uvedl další z představitelů Fotbalového Anděla Pavel Rejda.

Foto: archivZdroj: Deník / Redakce

Do sbírky se zapojili následující fotbalisté: Ondřej a Tomáš Čelůstkovi, Jan Žídek, Lukáš Železník, Filip Souček, Adam Rychlý, Václav Juřena, Jan Schaffartzik, Jaroslav Svozil, Patrizio Stronati, Tomáš Poznar, Antonín Fantiš, Rober Matejov, Ondřej Šašinka, Adnan Džafič, Robert Hrubý, Jakub Petr, Milan Kerbr, Jan Matoušek, Štěpán Harazim, Ondřej Bačo, Martin Doležal, Marek Hlinka, Dominik Simerský, Antonín Barák, Michal Sadílek a slovenský reprezentant Michal Ďuriš.

„Všem těmto a dalším hráčům patří velké díky za pomoc malému Arturovi. Perlička je, že nám přišla také jedna platba z Turecka, kdy nám poslal peníze turecký kamarád Ondry Čelůstky, že by chtěl také symbolicky pomoci,“ řekl Jan Holouš. „Pokud by měl někdo zájem přispět, veškeré podrobnosti najde na facebooku Fotbalového Anděla,“ doplnil Holouš.

JAN PEJŠA, hrál za Opavu a trénoval i Nový Jičín.
Jan Pejša: Opava byla městem fotbalu