Děkovačka začala už před zápasem. Hráči obou týmů se seřadili na půlícím kruhu, na plochu přišel majitel Baníku Václav Brabec a pozval i Baroše. Poděkoval mu za skvělou kariéru a za potlesku mu nechal na světelné tabuli pustit asi čtyřminutové video, na kterém mu přáli bývalí spoluhráči z Liverpoolu nebo reprezentace. Baroše to dojalo a neubránil se slzám.

Utkání 20. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Sparta Praha, 14. prosince 2019 v Ostravě. Na snímku Milan Baroš.
Končící legenda Baroš: Uteklo to strašně rychle, každá éra měla něco do sebe


„Bary, vítej ve fotbalovém důchodu a věř, že je to velmi příjemné,“ hlásil na videu s půllitrem piva například Vladimír Šmicer. Mezi dalšími osobnostmi mluvili Jan Koller, Karel Poborský, Petr Čech, Pavel Nedvěd, Tomáš Rosický, Patrik Berger, Marek Jankulovski, Tomáš Ujfaluši nebo spoluhráči z Liverpoolu Jerzy Dudek, Sami Hyypiä, Jamie Carragher, Luis Garcia, Dietmar Hamann, či Djibril Cissé.

Utkání 4. kola nadstavby první fotbalové ligy, skupina o titul: Baník Ostrava - FC Viktoria Plzeň, 5. července 2020 v Ostravě. Vpravo Milan Baroš z Ostravy.Zdroj: Deník / Pavel Netolička


„Milan Baroš je nejvýznamnější osobnost klubu. Jsem velmi rád, že jsem s ním mohl spolupracovat a věřím, že jeho loučení s fotbalem není loučením i s Baníkem,“ prohlásil Brabec, který Barošovi předal dres s číslem 27 do doživotního držení. „Dres, ve kterém Milan za Baník hrál, už nikdy nikdo v klubu oblékat nebude," dodal Václav Brabec.

Milan Baroš.
Fotbalová legenda řekne sbohem. Baroš odehraje poslední zápas

Baroš mohl samotný duel v nastavení rozhodnout. V šestnáctce si naskočil na centr Filla a jen těsně minul pravý horní roh. Poté rozhodčí odpískal konec. A fanoušci spustili. „Bary děkujem, Bary děkujem… Milan Baroš, Milan Baroš, Milan Baroš… Baníčku my jsme s tebou, neopustíme tě… „Bary“ následně s jednou rukou na srdci a druhou nad hlavou všem dlouhé minuty děkoval.