Jeho otec je z Bosny, maminka ze Srbska. "Mám tak dvě občanství,“ usmívá se Bojan Dordič. Dlouho to nenasvědčovalo, že by se fotbalem mohl živit. "Budete se divit, ale s fotbalem jsem začal až v šestnácti. Do té doby jsem si chodil maximálně zakopat s kamarády," popisuje své začátky.

Fotbalisté SFC Opava. Ilustrační foto.
Opavu čeká první přípravný zápas. Utká se s Hlučínem

Ve dvaceti se dostal do České republiky. "Dostal jsem nabídku z Varnsdorfu, tím začala má profesionální kariéra." První krůčky dělal ve varnsdorfské juniorce, nakonec si vydobyl pevné místo v druholigovém áčku, tedy krom chvilkové epizody v Táborsku. "Jsem rád za šanci, kterou mi Varnsdorf dal. Přišel jsem chuť fotbalu v Česku. Je náročnější, pracovitější než ten v Srbsku. Přesně to mi vyhovuje," svěřil se fotbalista s dvaadevadesáti druholigovými starty na kontě.

Poslední půlrok strávil v libereckém Slovanu. Do ligových zápasů naskakoval epizodně, jako střídající hráč si připsal čtyři starty. "V Liberci jsme moc šancí nedostal. Přišli tam kluci ze Slavie, kteří museli hrát. Proto jsem se rozhodl zkusit štěstí jinde," vysvětluje Bojan Dordič.

Ilustrační foto.
Soud řeší drama v autobuse z Opavska do Ostravy. Lže studentka, nebo řidič?

Nabídka Opavy ho oslovila. "S panem Grussmannem jsme si vše řekli na rovinu, jednání bylo férové. Oba víme na čem jsme. A co si budeme povídat, moc mě láká hrát před opavskými fanoušky. Nastoupil jsem v Opavě za Varnsdorf a byla to paráda," vzpomíná možná zahraniční akvizice Slezanů. Za Severočechy se dokonce zapsal mezi střelce. "Snad mi to fanoušci odpustí," pousmál se.

Na otázku, zda má v záloze variantu, pokud by angažmá ve slezské metropoli nevyšlo, odpověděl: "Opava je pro mě prioritou. Chci dokázat, že na ligu mám. Mohl jsem se vrátit i domů, ale to jsem odložil."

Komiks o Katce si klade za cíl vysvětlovat dětem principy a rizika dluhových pastí. Vnímán je však kontroverzně
Pozor na dluhy, varuje děti komiks České advokátní komory. A čelí tvrdé kritice
Ilustrační foto.
Reakce čtenářky na článek v Deníku