„Trénování mě baví. Erich Říčný skončil a chtěl, abych to vzal po něm. Stejného názoru bylo i vedení, tak jsme si plácli,“ pousmál se bývalý ligový brankář. Chlebičov už pod jeho vedením v rámci přípravy porazil Velké Heraltice 5:1. „Kluci podali dobrý výkon, zápas jsem ale nekoučoval. Skvěle mě zastoupil můj asistent Lukáš Gabaj. První blok přípravy zakončí Chlebičovští v nedělí na sportovní slavnosti v Oldřišově, kde je prověří domácí Moravan.

Opava testuje bývalého reprezentanta Alžírska
Opava testuje bývalého mládežnického reprezentanta Alžírska

Letní přípravu odstartuje Chlebičov patnáctého července. V plánu má odehrát i jeden mezinárodní duel, a to s polským týmem KS Orzel Branice. „Hrát bychom měli ještě s opavskou osmnáctkou,“ dodal Vilém Axmann. Vrcholem přípravného období pak bude domácí Memoriál Alfréda Bitomského. Toho se vedle Chlebičova zúčastní také Malé Hoštice a Slavia Opava. „Tento turnaj bude mít slavnostní nádech, neboť otevřeme i nově zrekonstruované zázemí. Divákům se představí také v exhibičním utkání Stará garda SFC Opava,“ přiblížil kouč.

Chlebičov hlásí také příchody nových hráčů. Defenzivu zpevní stoper Michal Hoza, který se vrací z Rakouska. Do ofenzivy trenér získal Adama Černohorského. „Oba jsou kvalitními fotbalisty, rádi bychom ale ještě někoho přivedli,“ podotkl kouč, který bude mít na soupisce i bývalého záložníka pražské Slavie Lumíra Sedláčka. „Lumír už hrát nechce. Přece jenom věk nezastavíte. Věřím ale, že do nějakého zápasu v chlebičovském dresu vyběhne,“ zakončil Axmann.