Redakce bude doprovázet fotbalisty na každém jejich kroku. Krom textů se můžete těšit také na břeclavský zápisník Zdeňka Partyše a Jaroslava Kolínka. Chybět nebudou ani fotogalerie sportovního fotografa Františka Gély.

Břeclavské okénko Zdeňka Partyše

Zdravím všechny z Břeclavi. V sobotu nás čekal výborný zápas s prvoligistou z Brna a na tento zápas jsme se moc těšili.. Já osobně o něco víc, protože jak je známo, byl to můj mateřský klub, kde mám spoustu kamarádů…

Chtěli jsme se proti Brnu vytáhnout, a to se také povedlo. Vyhráli jsme 2:1 a všichni byli myslím spokojeni. Hned po zápase nás čekal odjezd na soustředění do Břeclavi. Přijeli jsme asi kolem osmé hodiny, takže jsme se vybalili a šli hned na večeři, na kterou se všichni těšili, protože měli hlad po těžkém utkání…

Byl nachystaný švédský stůl, hodně zeleniny a jako hlavní chod se podával kuřecí plátek s bramborem anebo rýží. Potom jsem si dali skoro všichni meloun a šli na pokoj odpočívat a v deset byla večerka. Ráno nás probudilo hrozné vedro.

Do osmi hodin se podávala snídaně a ranní trénink byl naplánovaný na desátou hodinu. Hráči, kteří hráli, měli půlhodinový výklus s dlouhým protažením a zbytek měl naplánovanou střelbu s hrou…

Co jsem viděl, tak kluci stříleli jako u Verdunu a myslím, že je trénink moc bavil.

V jednu hodinu jsme se naobědvali a pak byl naplánovaný odpočinek. Jestli chcete vědět, kdo je největší jedlík, tak je to náš stoper, který také hrával v Brně. Myslím, že všichni víte o koho se jedná. O půl šesté jsme měli všichni povinnou regeneraci a ta se rozdělila na dva tábory.

Jedna se šla vyplavat k místnímu menšímu bazénku a druhá šla do sauny. Trvalo to asi tak hodinku a pak se šlo na večeři. Potom se již všichni přesunuli na své pokoje, kde myslím všichni odpočívají.

Dnešní den byl spíše ve znamení takové regenerace, ale co jsem slyšel, tak zítra už se opět začíná zostra. Ale to bychom předbíhali. Taková perlička na závěr se týká mé osoby. Už asi před měsícem jsem se dozvěděl, že budeme hrát v Brně a klukům jsem slíbil, že když je porazíme, tak u mě mají 500 chlebíčků.

Asi si to dokážete všichni představit, že jsem to trošku přehnal. Doufám, že mi nějaké odpustí, ale budu se snažit jich donést co nejvíce. Kluci ten zápas odmakali a hráli super, takže jsem byl rád, že jsme Brno porazili, to se myslím nestává každý den.

Takže to je vše a na shledanou…Zatím zdarec.

Z hotelu Rose Zdeněk Partyš s Jardou Kolínkem