Podle slov trenéra Tomáše Kamráda mohl jeho tým vyhrát i vyšším brankovým rozdílem. Domácí šli do utkání s druholigovou útočnou dvojicí Přecechtěl – Galajda. „Jména ale výkony nedělají. Moc nás neprověřili,“ řekl trenér Kamrád.

První šanci si hosté vytvořili v 9. minutě, Seidlerovi ale střela nesedla. „Poté nám dvakrát v cestě stála branková konstrukce,“ kroutil hlavou benešovský stratég. Do tyčky pálil Seidler, břevnem pro změnu otřásl Žižka. Havířov se také dvakrát dostal nebezpečně na dostřel Rohelovy branky.

Nejblíže ke gólu měl Sitek, ale pálil vedle. „Škoda, že se nám nepodařilo vstřelit branku. Herně jsme byli lepší než domácí, naše hra byla postavena na dobré defenzivě,“ podotkl Kamrád, který byl nucen před zápasem dělat změny v obranném složení. Robin Štefek dostal trest za vyloučení v Mikulovicích a plánována náhrada Tchuř před utkáním onemocněla.

„Nastoupil Moravec. Nevedl si rozhodně špatně,“ pochválil stopera trenér. Rozhodující moment utkání přišel na začátku druhého poločasu. Nejdříve Juchelka ještě neuspěl a pár okamžiků později se už dolnobenešovská ikona dočkala. Střelu Schreiera stačil brankář Svatoš vyrazit, avšak na Juchelkovu dorážku byl již krátký.

„Havířov hrozil poté jen ze standardních situací, které s přehledem řešil brankář Rohel,“ podotkl Kamrád. Benešovští své vedení mohli navýšit v 85. minutě. Roman Štefek vysunul Juchelku, ten pojistku odmítl. „Až do konce utkání jsme se tak strachovali o výsledek. Ale nakonec jsme závěr zvládli,“ pousmál se Kamrád.

Havířov - Dolní Benešov 0:1 (0:0)
Branka: 46. Juchelka
Dolní Benešov: Rohel – Rozsíval, Bochňák, Moravec, Roman Štefek – Žižka (70. Václavek), Knopp, Eršil, Seidler (87. Haas) – Juchelka, Schreier (72. Literák)