První vážnější šanci si vypracovali hosté po necelé čtvrthodině hry. Dušan Zapletal centroval před opavskou branku, kde však prokázal své kvality Květon a míč vytěsnil do zámezí. Hosté důrazně napadali, což znepříjemňovalo opavským zadákům život, několik situací vypadalo nebezpečně, ale ani jedna brankou neskončila.

Po půlhodině hry ztratil míč Krčmařík, jehož zaváhání při rozehrávce využil Kušík. Hosté ale rychlý protiútok promarnili. V 38. minutě měl dobrou příležitost skórovat Klimas, přesný centr ale nedokázal nikým neatakován zkrotit. O dvě minuty později se mohl prosadit Škrobánek, jeho střelu z bezprostřední blízkosti ale zastavila tyč.

„Nepotvrdili jsme výkony proti Havířovu a Novému Jičínu. Hráli jsme trochu v křeči. Mohu být spokojen s obrannou hrou, už ve třetím zápase jsme nedostali branku. Velký podíl na tom měl i gólman Květon,“ uvedl po utkání Jan Hruška a pokračoval: „V zápase mi chyběl cílený přechod do útoku, vytvořili jsme si tak minimum brankových příležitostí. Vyhrát jsme si dnes nezasloužili.“

Po přestávce hosté dvakrát zahrozili. Nejprve Dušan Zapletal střílel vedle, o chvíli později po centru Dostála hlavičkoval nebezpečně Krajcar. V následujících minutách pak mnoho šancí k vidění nebylo, hostům asi nejvíce zatrnulo deset minut před koncem, kdy si málem kapitán Švrček odhlavičkoval míč do vlastní sítě.

Když už to vypadalo, že rozhodčí zápas ukončí, objevil se zcela sám před Květoněm Dušan Zapletal. Domácí brankář ale prudkou střelu vyrazil.

„Na naší hře se projevila změna sestavy, citelně nám scházel také Kaštovský, který se léčí po operace s kolenem. Na druhou stranu mne mile překvapil Vašek Zapletal, který měl obrovskou chuť bojovat a určitě se opět dostane do hry,“ zamyslel se Hruška.

Slezský FC Opava B - Bystřice pod Hostýnem 0:0
Opava B: Květon – Pomp, Váňa (87. Ondra), Horka, Sabo – Krčmařík, Klimas, Binar, Zapletal – Škrobánek (75. Brunclík), Tkadleček

Ondřej Ludvík