K tomu, aby Háj vyvázl ze soutěže jako postupující, musí do sebe zapadnout hned několik koleček ve složitém soukolí. Tím prvním bude porazit v sobotu odpoledne Porubu.

Jednoznačně nejsilnější tým jarní části. Háječtí na ni momentálně ztrácí čtyři body, přičemž do konce chybí dvě kola. Minulý týden také doma tvrdě narazili na tým Lokomotivy Petrovice.

„Nedá se nic dělat. Petrovice jsou sice druhé odspodu, ale u nás stejně jako v uplynulém týdnu v Porubě ukázaly, že tam nepatří,“ řekl své k zápasu prezident klubu Emil Vrchovecký.

Háj navíc musel v utkání s porubským celkem řešit absenci brankářské jedničky Radima Ujfalušiho, který odjel do Švýcarska na EURO 2008 podpořit svého bratra Tomáše.

Cokoliv jiného než výhra pro Hájecké automaticky znamená setrvání v soutěži. Další věcí je to, že i pokud Poruba prohraje, stále má bod k dobru, takže v závěrečném kole doma proti Lískovci by mohla nanejvýš remizovat a Háj by za každou cenu musel zvítězit na půdě Oldřišova. Podzimní klání obou soupeřů skončilo nerozhodně.

Pustá Polom své šance na postup již promarnila, protože právě Poruba má před ní již nedostižný náskok osmi bodů. Polomští o víkendu po obrovském množství spálených stoprocentních brankových příležitostí zaváhali na hřišti Vratimova.

„Co k tomu říct? Je to neustále o tom stejném. Když nedáte gól, nemůžete ani zvítězit. V tomto utkání jsme měli nespočet šancí, jak se prohry vyvarovat, ale opět ta špatná koncovka,“ lomil rukama klubový předseda Vladimír Grussmann.

Pusté Polomi půjde v závěru krajského přeboru jen o zlepšení reputace. Před svými diváky v neděli přivítají Frýdlant n. O., kterému na podzim venku v naprosto nevyhovujících podmínkách tamního škvárového hřiště podlehli 2:1.

Pro Polom je stále ve hře druhá příčka tabulky. Oldřišov v předposledním kole bude zajíždět do Petrovic, aby se poměřil s místní, v poslední době velice dobře hrající Lokomotivou.

Kouč Oldřišova Jan Bořucký nebyl spokojen s víkendovým remízovým zápasem s Petřkovicemi: „S výkonem ani konečným výsledkem nemohu být spokojen. V první půli jsme nehráli špatně, ve druhé to bylo o dost horší.“ Památné listopadové střetnutí v Oldřišově skončilo divokou devítibrankovou přestřelkou 6:3 pro domácí. Oldišovský celek, ať už získá tři body nebo nikoliv, završí tento ročník někde za středem tabulky.

Krajský přebor, 29. kolo:

Háj ve Slezsku – Poruba, sobota 14. 6. 17.00
Lok. Petrovice – Oldřišov, sobota 14. 6. 17.00
Pustá Polom – Frýdlant n. O., neděle 15. 6. 17.00

(dus)