Hosté zatápěli pod kotlem od samého úvodu. První vážnější akce zápasu hned skončila gólem. Na centrovaný míč z rohu si naběhl Kostka a dostal svůj celek do vedení. Bělá mohla vyrovnat a to hned při dvou příležitostech.

Nejprve se ve slibné pozici ocitl Martin Hiltavský, ale jeho střela se do brány nevešla. O něco později se k hlavičce z bezprostřední blízkosti probojoval také Kamil Boček, ale brankář Janecký tento pokus bravurně zneškodnil.

A jak to tak bývá, když nedáš – dostaneš. Padající balon na dvaceti nebo pětadvaceti metrech od svatyně Bělé se Heger rozhodl z voleje poslat přímo do sítě a světe div se – byl z toho nádherný gól do šibenice.

„Z padesáti pokusů vám může vyjít jen jediný. A přesně to se stalo. Krásná branka,“ smekal klobouk kouč domácích Jiří Gonsior.

Ve druhém poločase si již hosté zkušeně hlídali svůj náskok a dokonce mohli přidat třetí pojišťovací gól, jenže Christophovu střelu do šibenice neuvěřitelně zneškodnil gólman Krištof. I proto hlavní rozhodčí odpískal konec zápasu za stavu 0:2.

„Možná by tomu více slušela remíza, protože jsme nehráli špatně. V první půli si Štítina vyjma dvou branek nic nevytvořila. Bohužel pro nás to byla ona, kdo střílel góly. Škoda toho gólu, co padl těsně před přestávkou, možná by to bylo jiné,“ pokračoval Gonsior.

„V Bělé to nebude mít žádný z týmů jednoduché. Skutečně těžký zápas. Musím říci, že jsme v obraně podali poctivý výkon a soupeře skoro k ničemu nepustili,“ konstatoval hrající trenér Štítiny Dušan Christoph.

Bělá - Štítina 0:2 (0:2)
Branky: 21. Kostka, 45. Heger

Sestava Bělé: Krištof – Vybrančík (68. Wippler), Gvoždík, Boček, Wochnik – Klíšť, M. Hiltavský, A. Hiltavský, Ohřál (68. Vyhlas, 81. David) – Papšík, Bartusek
Sestava Štítiny: Janecký – Čiminga, Kostka, Halška, Novák – Thomas, Christoph, Večerek, Kožušník – Heger (89. Gilík), Trebichalský (70. Kříž)

(dus)