Hájecký tým se musí obejít bez Pavla Kuliga, jenž přišel v zimní pauze. Po půlroce se vrátil zpět k angažmá v Rakousku. Na hostování v Krásném Poli se domluvil i Výtisk.

„Momentálně máme v hledáčku nějaké posily. Jedná se o záložníka a obránce. V tuto chvíli však ještě konkrétní nebudu,“ poznamenal prezident hájeckého klubu Emil Vrchovecký.

Háj ve Slezsku má již za sebou i první přípravný zápas. V neděli doma přivítal vítěze loňského ročníku krajského přeboru - HÁJEK a SYNOVÉ. „Někteří kluci byli ještě na dovolené. Hosté přijeli v šestnácti nebo sedmnácti hráčích. Nejednalo se o špatné utkání. Na to, že to byl první přípravák. Vyhráli jsme 2:1. Naše branky vstřelili Trupl s Hendrychem,“ pokračoval hlavní hájecký funkcionář.

Další program je jasný. Svěřenci Rostislava Škumáta v sobotu změří síly s Hradcem nad Moravicí a budou čekat na druhé kolo Slezského poháru, kam postupují automaticky. Střetnou se s vítězem zápasu Bolatice – Bělá. Nadcházející ročník se snad bude pro Háj ve Slezsku vyvíjet lépe než ten minulý, kdy se dlouho pohyboval ve spodních patrech tabulky.

„Ovlivnil to velký počet zraněných. Hlavně se zranili oba útočníci Trupl s Janíčkem, což se na naší hře podepsalo,“ soudil Emil Vrchovecký a na závěr dodal: „Příchod Rostislava Škumáta na trenérskou stolici měl svou váhu. Základem však bylo hlavně to, že se uzdravili zranění fotbalisté.“

Háj ve Slezsku - Hájek a synové 2:1 (1:0)
Branky Háje: Trupl, Hendrych
Háj: Ujfaluši – Ryboň (Kartouz), Nádvorník, Surový, Matěj – Hendrych, Maloch, Halška, Holuša – Trupl, Janíček

(dus)