Na půdu sice jedenáctého, ale v posledních kolech velmi dobře hrajícího celku krajského přeboru, Háje ve Slezsku, přijela o příčku horší Pustá Polom. První půle se odehrávala ve znamení vyrovnané hry. Obě strany se pokoušely vytvořit si solidní příležitosti, ale žádná vyložená k vidění nebyla.

Spíše jen náznaky anebo střely, které buď mířily mimo nebo do náručí brankářů.

V první pětačtyřiceti minutách byli ve střelbě mírně pilnější domácí hráči. Hned pět minut po přestávce se však útok povedl hostům. Zima vysunul po levé straně Žigu. Ten zatáhl míč a pak křižnou střelou přesně k tyči překonal Ujfalušiho. Branka fotbalisty Pusté Polomi viditelně povzbudila. Drželi míč více na svých kopačkách a vytvářeli si i šance.

Jenomže je zmrazila sedmdesátá druhá minuta. V pokutovém území Pusté Polomi šel do souboje s domácím útočníkem Truplem stoper Hradský. A ve snaze odkopnout míč jej bodlem uklidil nešťastně do vlastní sítě. Posledních deset minut hry už byli všichni aktéři spokojeni se zaslouženou remízou.

Padl však ještě jeden gól. Po faulu na hostujícího Kozla zahrával ve druhé minutě nastavení sám postižený trestný kop z rohu šestnáctky. Míč spíše nastřelil než nacentroval na domácí branku. Trefil jednoho z obránců do ramene a od něj se balon odrazil za brankovou čáru. 2:1 pro hosty.

„Škoda,“ začal své hodnocení trenér Háje Rostislav Škumát, „bylo to poslední utkání před domácím publikem a určitě jsme se chtěli rozloučit vítězstvím. V první půli jsme byli i mírně lepší, ale nepodařilo se nám žádnou akci dotáhnout do konce. Po inkasovaném gólu jsme chtěli otevřít hru, ale hosté se tím víc dostávali do šancí.

Po tom šťastném vyrovnání už všichni mysleli na remízu, bohužel v nastavení nám tam padla taková šmudla,“ dodal kouč Škumát.

To hostující lodivod Milan Baculiak měl důvod k radosti: „Trochu jsem se toho zápasu obával, ale zároveň jsem klukům věřil, že se s tím dokáží porvat. Řekli jsme si, že základ úspěchu je pohlídat si jejich silnou útočnou dvojici a taky střed zálohy, což se nám po většinu zápasu dařilo.

Po slabším prvním poločase nás po přestávce hodně zvedla naše brzká branka a pak trochu utlumila ta vlastní. Ale nevzdávali jsme se až do konce a to se vyplatilo. Za tu druhou půli jsme si vyhrát zasloužili,“ zakončil komentář Milan Baculiak.

Háj ve Slezsku - Pustá Polom 1:2 (0:0)
Branky: vlastní Hradský – 50. Žiga, 92. Kozel

Háj ve Slezsku: Ujfaluši – Maloch, Surový, Hrubý, Konvička (63. Matěj) – Hendrych, Nádvorník, Šubrt (67. Halška), Kulík – Janíček (78. Prokša), Trupl
Pustá Polom: Buček – Kozel, Hradský, Šmíd, Valošek T.(80 Vindyš) – Jurč, Záhrobský, Mikulenka, Žiga (75. Valošek R.) – Zima, Beinhauer

(hab)