Hlučín zažíval hektické jaro. Do druhé poloviny sezony šel s pětibodovým náskokem, o který po nevyrovnaných výkonech brzy přišel. Když v domácím střetnutí podlehl svému největšímu konkurentovi ze Znojma 0:3, mnozí nad souborem Petra Samce lámali hůl.

Navíc nebylo žádným tajemstvím, že Slezany trápí i ekonomické problémy. Jenomže trenér Samec dokázal mužstvo nabudit a kolo před koncem měl jeho tým svůj osud ve svých rukou.

„Hráče jsem před zápasem s Ostravou nabádal, že to mají brát jako finále Ligy mistrů. Přece jen, po něm nebyla možný žádný reparát, žádná náprava. Toto utkání rozhodlo, zda bude sezona pro nás úspěšné nebo ne,“ řekl Petr Samec, jeden z hlavních strůjců hlučínského úspěchu.

Jeho tým zvládl proti rezervě ostravského Baníku dobře první poločas.

„Soupeře jsme k ničemu nepouštěli, dařilo se nám eliminovat jeho standardní situace,“ pochvaloval si trenér. Naopak po střele Koubka vedl Hlučín 0:1. Když ve druhé půli přidal Drozd druhý gól, zdálo se, že je rozhodnuto. „Tato branka nám paradoxně ublížila. Přestali jsme hrát, vázla nám kombinace a Baník toho využil k vyrovnání,“ popisoval klíčové momenty zápasu Samec.

„Naštěstí se nám podařilo výsledek udržet a můžeme slavit,“ vydechl si hlučínský trenér, který ale neví zda bude u týmu pokračovat, postupové oslavy si tím ale kazit nechtěl. „Jsem rád, že se nám tento úspěch podařil. Co bude dál, se uvidí. Vyhráli jsme MSFL, a to i vzhledem k podmínkám, v jakých jsme pracovali považuji za velký úspěch,“ zdůraznil Petr Samec a dodal:

„Smekám před všemi hráči a za celou sezonu jim děkuji.“

Baník Ostrava U 21 – FC Hlučín 2:2 (0:1)
Branky: 72. Kosňovský, 84. Frydrych – 44. Koubek, 69. Drozd. Rozhodčí: Plesar. Bez karet. 750 diváků.

Ostrava: Štěpnička – Grussmann, Coufal, Frydrych, Križan – Wludyka (67. Cverna), Kosňovský, Pelán (46. Breškovec), Dressler – Christu (63. Lukáš), Kraut. Trenér Milan Chalupa
Hlučín: Kosmál – Štýbar, Bogdaň, Drozd, J. Barcal – Valášek, Poštulka (76. Šupolík), Kovář, Žižka (90. Sedlář) – Koubek, Prokeš. Trenér Petr Samec