Opava začala v Hlučíně aktivně a v úvodních minutách si vytvořila dvě zajímavé možnosti. Nejdříve po přihrávce Uvíry střílel vedle Machuča. O pár okamžiků později vyslal Uvíra do šance Lavroviče, který se sám zjevil před Gladišem. Slovenský brankář v hlučínských službách ho ale vychytal.

Opavské hráče docela dost zlobil Neuman. Nejprve jeho střelu z rohu šestnáctky vytáhl gólman Martinák. Za pár minut byl domácí útočník ve vápně faulován Machučou a sudí Plesar ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu Janoško proměnil - 1:0.

Následovalo období, kdy se jiskřilo před oběma brankami. V 64. minutě bylo vyrovnáno. Machuča kopal rohový kop, Dřizgevič prodloužil míč hlavou na Bubeníka, který nedal Gladišovi šanci - 1:1. Hlučín chtěl vítězství strhnout na svou stranu, byl aktivnější a měl i šance. Tu největší po faulu brankáře Martináka na Ambrože, kdy se kopala druhá penalta, avšak Urbánek netrefil ani branku, a když hostující gólman chytil tutovku Rubého, skončil zápas remízou 1:1.

„Až na Jana Bubeníka jsem zklamán z přístupu a nasazení hráčů. Vadí mi, že jsme na hráče z lavičky museli křičet, aby sprintovali a plnili zadané úkoly, takto se nejvyšší dorostenecká soutěž nehraje," zlobil se po utkání trenér opavské devatenáctky Vladimír Skalba.

„Mohli jsme vyhrát, měli jsme více šancí, viz zahozená penalta. Do zápasu jsme ale nastoupili v improvizované sestavě, většina kluků hrála za osmnáctku, která vyhrála nad Prostějovem, i proto je musíme pochválit," okomentoval sobotní derby sportovní ředitel FC Hlučín Daniel Černaj.

FC Hlučín - Slezský FC Opava 1:1 (1:0)
Branky: 22. Janoško (pen.) - 64. Bubeník

Hlučín: Gladiš - Janoško, Urbánek, Karlík, Polášek - Týfa, Kundera Neumann (82. Rubý), Maléř (64. Horvát), Ferenc (59. Ambrož) - Dedič (41. Baculák). Trenér Kamil Papuga
Opava: Martinák - Bořucký, Morong, Bubeník, Dřizgevič - Pavlíček, Zezulka (58. Mezera) Machuča, Rolný, Lavrovič (64. Schuster) - Uvíra (46. Hartmann). Trenér Vladimír Skalba

Hlučín čeká ve středu první zápas baráže

Dva klíčové zápasy mají před sebou fotbalisté hlučínské devatenáctky. V dvojzápase s Mostem je čeká barážový dvojzápas o udržení v nejvyšší soutěži.První duel se hraje ve středu na hlučínském trávníku s výkopem v 11 hodin.

„Most je kvalitním týmem, ale já věřím, že ligovou příslušnost uhájíme. Na klucích je vidět, jak strašně chtějí. Nemůžeme dopustit, aby Most poslal o soutěž níže dva slezské kluby, mám na mysli Opavu z Fotbalové národní ligy," poznamenal sportovní ředitel FC Hlučín Daniel Černaj.