Skóre přitom mohla otevřít Vysočina, když se k odraženému míči na hranici šestnáctky dostal Smejkal a po jeho dělovce míč orazítkoval levou tyč. Hned vzápětí se ale radovali domácí. Brankář Muczka chytrým výkopem našel rozběhnutého Večerka na levé straně, který se prodral do vápna, dal míč pod sebe na Klembaru a ten měl před poloprázdnou bránou jednoduchou úlohu – 1:0.

Slezany úvodní gól nakopl a o šest minut později zdvojnásobili své vedení. Tentokrát Berger našel pěkným centrem z přímého kopu Klembaru, který se pověsil do vzduchu a parádní hlavičkou k tyči nedal Pokornému v brance Jihlavy sebemenší šanci.

Agilní Klembara po půlhodině hry přiťukl míč Vránovi, jenže tomu rána nesedla. Na druhé straně opavské obraně utekl po levé straně Bajer, ale jeho střelu z ostrého úhlu nadvakrát chytil Muczka.

Po změně stran těsně netrefil opavskou svatyni Smejkal. Po hodině hry se Berger zjevil po rychlé akci sám před brankářem a nekompromisní ranou přidal třetí zásah Opavy. Následně jihlavský útočník Sargsyan ranou bez přípravy málem zbořil pravou tyč domácí branky a v závěru ještě mohl přidat čtvrtý gól Opavy Kuzník, ale po pěkném průniku vypálil vysoko nad.

Mrzet ho to ale nemuselo, devatenáctka Slezského FC totiž slaví druhou výhru v sezoně.

Slezský FC Opava U19 – FC Vysočina Jihlava U19 3:0 (2:0)
Branky: 9. a 15. Klembara, 65. Berger. Rozhodčí: Kantor – Tvrdý, Šujan. ŽK: Sargsyan (Jihlava). Diváků: 45
Opava: Muczka – Kolísek (90. Hájek), Tesařík, M. Helebrand, Vitoul – Večerek, Rychlý, Keller, Berger (81. Kebísek), Vrána (63. Kuzník) – Klembara (89. Barteska). Trenér: Alois Skácel

Jan Šimek