„Věděli jsme, že nás čeká soupeř, který praktikuje důraznou a tvrdou hru," řekl na úvod trenér Opavy Alois Skácel. „Od prvních minut jsme byli aktivnější a také se nám brzy podařilo vstřelit gól," pokračoval opavský stratég. Po rohu se trefil Fusek.

„Dařila se nám napadat soupeřova rozehrávka, když si utkání promítnu, hosté se za celý zápas dostali k jedné nebezpečné hlavičce," poznamenal Alois Skácel.

Na trávníku to místy jiskřilo. Ve 22. minutě zajel zbytečně do brankáře Moslera Pavlík, za což viděl žlutou kartu. Na druhé straně skolil hokejovým způsobem gólmana Kondráda Barteska a i on byl oceněn kartou žluté barvy. Strážce hostující svatyně se nakonec musel nechat vystřídat.

Po přestávce chtěla Jihlava s výsledkem něco udělat. Největší šanci měl ale domácí Vrána, který běžel sám na brankáře Jágrika, ale nepřelstil ho. „Dobře jsme bránili a od toho se všechno odvíjelo. Naše vítězství je zasloužené," zakončil Alois Skácel. V dalším kole míří Opava do Olomouce, kde jí čeká domácí Sigma.

Slezský FC Opava U19 – FC Vysočina Jihlava U19 1:0 (1:0)
Branka: 16. Fusek. Rozhodčí: Chlevišťan – Mikeska, Černoevič. ŽK: Barteska – Pavlík, Vrzal, Lorenc, Fikar. Diváků: 60
Opava: Mosler – Musila (88. Hájek), Keller, Kolísek, Hurta - Vrána, Rychlý, Kuzník, Socha – Fusek (85. Veselý), Barteska (66. Hartmann). Trenér: Alois Skácel