Baník šel za vítězstvím od prvních minut. Aktivní byl hlavně reprezentant Šašinka, už v 9. minutě se dostal do dobré palebné pozice, jeho pokus byl ještě zablokován.

O minutu později se dostal ke střele zpoza šestnáctky a o tyč nasměroval míč do sítě. Brzy už to bylo díky Telnarovi 0:2, tentýž hráč dopravil o pět minut později balon ve skluzu do sítě potřetí. Opava kontrovala Adamovského střelou do tyče.

Góly ale dával Baník, Telnar zkompletoval hattrick a poločasový účet uzavřel Šašinka.

Po přestávce Baník ubral nohu z plynu, opavský Tesařík zaznamenal čestný úspěch, poslední slovo měl ale Mário Telnar, který svým čtvrtým gólem upravil na konečných 1:6. „Prožili jsme hroznou pětatřicetiminutovku, byla identická s tou na Spartě," rozebíral nepovedený duel trenér Opavy Alois Skácel.

„Hráli jsme až s velkým respektem, Baník nás jednoznačně přehrál, dobře kombinoval. Na utkání jsme se připravovali, otázkou ale je, jak si to hráči zpracují v hlavách," zakončil trenér opavské devatenáctky.

Slezský FC Opava U19 - FC Baník Ostrava U19 1:6 (0:5)
Branky: 57. Tesařík - 23., 28., 39. a 74. Telnar, 10. a 45. Šašinka. Rozhodčí: Černoevič - Duda, Šištík. ŽK: M. Helebrand - Hejl. Diváků: 56
Opava: Muczka - Kolísek (70. Hájek), Tesařík, M. Helebrand, Pavelka - Kirschner (55. Kuzník), Večerek, Keller (31. Rychlý), Berger (70. Vrána) - Adamovský - A. Helebrand (65. Klembara). Trenér: Alois Skácel