„Záchrana je ještě hodně daleko, ale s vítězstvím jsme spojeni," řekl po utkání trenér opavské devatenáctky Alois Skácel.

Zápas pro Opavu nezačal vůbec idylicky. Už po dvou minutách hry udělali Slezané chybu v defenzivě a za záchrannou brzdu zatahoval Vitoul. Ve 29. minutě vysunul Adam Helebrand Večerka, ten vletěl do vápna, kde byl faulován a sudí nařídil penaltu. Tu proměnil Rolný.

„První poločas byl vyrovnaný. Když už to vypadalo, že zvládneme s nulou vzadu, dali domácí gól. Jeden z jejich hráčů usměrnil balon do sítě," komentoval závěr prvního dějství trenér SFC Opava.

Po přestávce už na hřišti kralovala Opava. „Za celý druhý poločas jsme domácí k ničemu nepustili," podotkl Skácel. V 62. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Hosté kopali rohový kop, míč propadl k Večerkovi, který ho nasměroval do sítě – 1:2.

„Vedení jsme si hlídali, mohli jsme ho i navýšit. Šance jsme k tomu měli. Bohužel jsme je nedokázali proměnit," uzavřel Skácel. Opavu čeká poslední zápas podzimu v sobotu, kdy na umělé trávě v Kylešovicích hostí od 11 hodin olomouckou Sigmu.

Meteor Praha U19 - Slezský FC Opava U19 1:2 (1:1)
Branky Opavy: 29. Rolný (penalta), 62. Večerek
Opava: Lasák – Košárek, Keller, Češek, Vitoul – Rolný, Berger, Janetzský – Večerek (89. Adamovský) , A. Helebrand, Kirschner (90. Žingor). Trenér Alois Skácel