Remízu 1:1 uhráli na hřišti účastníka nejvyšší polské soutěže z Gliwic fotbalisté druholigové Opavy. Slezany poslal do vedení v prvním poločase hlavou Radek Mezlík, domácí srovnali ve druhém dějství.

Trenér Radek Látal poslal opět do hry sestavu pouze s jedním útočníkem, volba padla na novice Tomáše Pospíšila.

„V přípravě pracujeme na herním systému s jedním útočníkem. Tuto strategii se nám dařilo v prvním poločase úspěšně realizovat,“ řekl po utkání trenér Radek Látal.

První poločas žádnou velkou šanci nenabídl, opavský gólman Novák byl téměř bez práce. Ani Opavští se dopředu příliš nehnali, nicméně z gólu se radovali. Na rohový kop Zdeňka Partyše si naskočil Mezlík a hlavou poslal hosty do vedení. Černou kaňkou na první půli ze strany Opavy bylo zranění Tomáše Pospíšila.

Ve druhém poločase změnila Opava rozestavení, hrála na dva útočníky a její defenziva byla zranitelná. „Bohužel po jednom našem zaváhání Gliwice vyrovnaly. Měli jsme také nějaké náznaky šancí, avšak bez úspěchu,“ poznamenal Látal.

Domácí mohli nakonec strhnout výhru na svou stranu, avšak neuspěli a zápas skončil remízou 1:1. „Je to pro nás cenný výsledek, ale ukázalo se, že na některých věcech musíme ještě zapracovat,“ zakončil Látal, který dal svým svěřencům v neděli a pondělí volno.

Gliwice – Slezský FC Opava 1:1 (0:1)
Branka Opavy: Mezlík.
Opava: Novák – Kolínek, Cigánek (46. Horka), Mezlík, Čáp (55. Halaška) – Uvíra – Kiša, Partyš, Nepožitek (75. Půda), Zapletal (75. Schaffarcik) - Pospíšil (20. Neubert).