„Věděli jsme co nás čeká, hráči ale po taktické stránce zvládli utkání na výbornou,“ pochvaloval si opavský kouč Jan Hruška. „Soupeř dobře kombinoval, ale my jsme k naší šestnáctce příliš nepouštěli,“ podotkl domácí kouč.

Ve 45. minutě přišla první gólová akce. Holčák prostrčil mezi obránci míč Thomasovi a ten se nemýlil – 1:0. „Tahle branka do šatny nám hodně pomohla. Uklidnili jsme se a dál praktikovali naši hru,“ řekl Hruška.

Hulín se snažil prosadit hlavně střelami ze střední vzdálenosti. „Těch měl opravdu několik, ale vesměs létaly těsně kolem naší branky nebo si s nimi poradil dobře chytající brankář Květon,“ rozebíral dále nedělní duel Hruška.

Opava se pak dočkala i druhého gólu. Pomp zatáhl po straně míč, odcentroval na Tkadlečka, ten ho ale minul, ovšem na druhé straně čekal Lička, který ho za pomocí břevna uklidil do sítě – 2:0.

„Po zbytek utkání jsme jeho průběh kontrolovali. Jsem rád, že se nám podařilo zápas zvládnout i bez pomoci hráčů prvního týmu, když teda pominu gólmana Květone,“ zakončil své hodnocení Hruška.

„Jsem zklamán z výsledku i z našeho výkonu. První poločas jsme doslova promrhali. Nedokázali jsme si vytvořit žádnou šanci. Po změně stran nás domácí už vůbec do ničeho nepustili. Pokračoval náš problém s koncovkou.

Ve čtyřech jarních zápasech jsme dali jenom dva góly, a to je hodně málo,“ řekl trenér Hulína Josef Pospíšil.

Slezský FC Opava B - Hulín 2:0 (1:0)
Branky: Thomas, Lička
Opava B: Květon – Pomp, Pejša, Michalčák, Sabo (86. Hanel) – Palkovič (76. Žurek), Kašný, Holčák, Lička – Tkadleček, Thomas (67. Škrobánek)