„Hrajeme proti velmi kvalitnímu a kompaktnímu soupeři. Nacházíme se ale v situaci, kdy se na toto příliš ohlížet nemůžeme. Svým hráčům věřím a potom, co je vidím v tréninku, jsem přesvědčený, že je můžeme porazit," řekl odhodlaně trenér Slezského FC Opava David Vavruška, který v pátek čtrnáctého září oslavil čtyřicáté narozeniny.

Bohemka po odchodu Nikla s Hartigem nemá vyloženou hvězdu, tedy až na velkou ikonu mezi tyčemi Radka Sňozíka. „Kádr Bohemky je vyvážený. Má kvalitní přechodovou fázi. Navíc mužstvo má srdce a charakter," řekl ještě opavský kouč na adresu Klokanů. O brankáři Sňozíkovi už řeč byla, v obraně se trenér Jozef Weber opírá o Slováka Csecha a exboleslavského Kalinu. Velkou kvalitu má také Jakub Rada, naposledy hrající v pražské Spartě.

Celou řadou klubů prošel útočník Martin Jirouš, zajímavou a gólovou postavou je Bálek, fotbalista, jenž chvíli kopal ligu i za Opavu. Když si uděláme pořádnou procházku kádrem Bohemky, najdeme v něm i jméno Nicolase Šumského, osmnáctiletého talenta, jenž se fotbalovému řemeslu učil v Argentině.

Opava řeší před sobotním zápasem jeden velký problém, ze sestavy vypadl zraněný Jakub Dohnálek, a už tak děravá defenziva Slezanů dostala další těžkou ránu. „Kuba se zranil na tréninku. Čekáme, jak dopadne magnetická rezonance. Moc dobře to ale nevypadá, snad se ten nejčernější scénář nenaplní," doufá David Vavruška. Podle informací Deníku hrozí u Dohnálka podezření na přetržený křížový vaz v koleni. Otazník visí také nad startem Radovana Lokši, který kvůli nemoci celý týden netrénoval.

I přesto, že je Bohemka favoritem, Opava rozhodně žádného zanďoura hrát nehodlá. „Chci pokračovat v tom, co jsem začal v Příbrami, bavit diváky fotbalem. Zároveň chci poprosit diváky, aby byli trpěliví. Jsme ve fázi učení a nějaká ta chybička se v naší hře může objevit. Kdo viděl naše utkání ve Zlíně, musel si všimnout změny v herním stylu, v tomto směru chceme pokračovat," poznamenal opavský kouč a dodal: „Pro mě je důležité, že hráči této změně věří. Ztotožnili se i s tím, že naše hra je o dvě třetiny fyzicky náročnější."

Slezský FC Opava – FC Bohemians 1905
15. září, 18.00, Městský stadion v Opavě

Pravděpodobné sestavy
Opava: Květon – Hrabina, Uvíra, Kuděla, Swiech – Partyš, Metelka, Sedláček, Ficek – Prokeš, Radzinevičius
Bohemians: Sňozík – Sňozík – Hauer, Cseh, Šmíd, Kalina – Moravec, Jindřišek, Rada, Nerad, Bartek – Bálek