Valcíře po návratu z kondičního soustředění čekalo přípravné střetnutí s druholigovým Hlučínem. Ve velice promrzlém sobotním dopoledni ale chybělo domácímu trenérovi z různých důvodů hned devět fotbalistů (Maceček, Hrdlička, Cesnek, Němec, Soukup, Cabák, Lužný, Staněk a Juřica).

Úvodní minuty zápasu patřily soupeři, který nejprve zahrozil Gulajevem v 8. minutě, o minutu později mohl skórovat Sokol. V obou případech se zaskvěl domácí gólman Prepsl.

Až po čtvrthodince hry se osmělili také domácí. Chýlkův samostatný nájezd zlikvidoval brankář Pokorný, Fromeliův projektil skončil vedle levé tyče a Kořínkova krásná technická střela zase rozezvučela břevno hlučínské branky. V první půli se tedy promrzlí diváci branek nedočkali.

Nejinak tomu bylo i po změně stran. Domácí i po náročném soustředění stačili s druholigistou překvapivě držet krok. V 74. minutě dokonce mohli jít valcíři do vedení, jenže Chýlkův lob vykopávali hosté na poslední chvíli z brankové čáry.

Šest minut před koncem utkání vystřelil z hranice velkého vápna Šupolík a gólman Prepsl musel konečky prstů dokazovat, že se vrací po zranění zpátky do velké formy. Následná gólová dorážka Prokeše nebyla pro ofsajdové postavení hostujícího útočníka uznána.

„Jsem rád, že i s početnou marodkou kluci utkání takhle odehráli. První půle nebyla z naší strany vůbec špatná. Vypracovali jsme si i více brankových příležitostí. Škoda jen, že jsme alespoň jednu neproměnili. Kluci se ale znovu přesvědčili, že proti týmům z druhé ligy mohou hrát vyrovnanou partii,“ řekl k utkání domácí trenér Oldřich Machala.

„V prvé řadě musím domácím poděkovat za výborně připravený terén. Podle mého názoru viděli promrzlí diváci dobrý fotbal. V úvodní čtvrthodině jsme na hřišti dominovali, s touto fází hry jsem byl spokojený.

Bohužel jsme své šance nevyužili. Potom si hráči vybrali několikaminutové hluché místa, kdy jsme špatně kombinovali a dovolili soupeři dostat se do brankových příležitostí. Druhý poločas jsme se nemohli pořádně dostat do hry.

Vypracovali jsme si i gólovku, kterou zkrátka Prokeš musí proměnit. Se zápasem spokojený jsem, kluci si zaběhali, zahráli. Je pravda, že nám ta kvalita ještě chybí. Neumíme využít naše gólové situace a to nás teď v poslední době hodně trápí. Teď jsme však ve fázi kdy pilujeme spíše kondici než herní stránku, takže věřím, že se to postupně bude zlepšovat.

Výsledek 0:0 mě strašně mrzí, jelikož kdyby to skončilo 2:2, byl bych spokojenější,“ dodal hlučínský kouč Václav Daněk.