Opava dala o sobě vědět hned v 6. minutě - Partyš ze strany potáhl balon, vystřelil a brankář Hladký vyrážel na rohový kop. Po jeho zahrání pálil Knapp, ale mimo.

V 18. minutě padl první gól zápasu. Partyš se dostal do dobré střelecké pozice a levačkou k tyči otevřel skóre – 1:0. Kravařští se snažili hlavně bránit a před Nováka se dostávali sporadicky. Na druhé straně bylo rušněji. Klesnil z vápna pálil vedle, Žmolíkovu ránu zlikvidoval Hladký.

Následně v rozmezí jedné minuty zazvonila dvakrát branková konstrukce. Nejdříve po centru Žmolíka hlavičkoval do tyče Halaška a chvíli na to centroval Partyš a po Klesnilově hlavě se otřáslo břevno.

Ve druhém poločase spustila Opava svůj brankostroj. V 54. minutě přetáhl Partyš centr na zadní tyč, kde našel hlavu Křečka a Slezský FC vedl 2:0. O dvě minuty později v jasné šanci po Klesnilově sklepnutí selhal Žmolík, když střelou z otočky vůbec netrefil branku.

O pár okamžiků později se už hráč s číslem třicet na dresu ze vstřelené branky radoval. Opava měla možnost standardky a Žmolík z dvacetimetrové vzdálenosti mířil přesně pod břevno – 3:0. V 61. minutě přiletěla ze strany do pokutového území Kravař další centrovaná navštívenka od Partyše a Blatný si uklidil míč do vlastní sítě – 4:0.

Opava jasně kontrolovala hru a do konce zápasu se trefila ještě dvakrát. Nejdříve pálil přesně Partyš, který dostal zpětnou přihrávku od Chmelíčka a na konečných 6:0 dával šest minut před koncem Chmelíček.

„Nechci si dělat alibi, ale Opava je pro mě druholigové mužstvo, což je pak rozdíl dvou tříd. V prvním poločase ji dělal problém překonávat náš obranný val, ve druhé půli už to bylo o něčem jiném. Opavští nás jasně přehráli a vyhráli zaslouženě,“ ohlédl se za zápasem kouč Kravař Lukáš Černín.

„Vytvořili jsme si šance a taky jsme je proměnili, uvidíme, co to s námi udělá v Brně,“ řekl opavský trenér Josef Mazura, který poslal do hry sestavu bez dvou klíčových obránců Formánka a Čápa. „Trápí nás zdravotní problémy. Máme týden na to, abychom se dali do kupy,“ dodal zkušený trenér.

Slezský FC Opava – Kravaře 6:0 (1:0)
Branky: 18. Partyš, 54. Křeček, 57. Žmolík, 61. Blatný (vlastní), 80. Partyš, 83. Chmelíček. Rozhodčí: Proske – Neděla, Mikošek

Opava: Novák – Kolínek (46. Zapletal, 65. Pomp), Cigánek, Švrček, Vyskočil – Partyš, Křeček, Knapp (69. Wirth), Žmolík – Halaška (46. Chmelíček), Klesnil. Trenér Josef Mazura
Kravaře: Hladký (79. Čubok) – Buchta, Klösel, Hružík, Blatný – Voznica, Bitta (46. Žídek), Šot, Václavík (73. Řeháček) – Padych, Cicha (64. Šimon). Trenér Lukáš Černín