Trenér domácích Jaroslav Horák ale neposlal na trávník to nejsilnější co má k dispozici. „Některé hráče jako Kišu, Čápa nebo Klesnila jsme šetřili, nebyli zcela zdravotně v pořádku,“ vysvětloval opavský trenér.

První velká šance zápasu přišla ze strany Hanáků, kdy po střele Navrátila zachraňovala Nováka tyč. Jinak to byli ale Slezané, kdo měl více ze hry. Po nebezpečné střele Půdy přišla i první branka. Ve 45. minutě byl v šestnáctce faulován Partyš a kopala se penalta.

K její exekuci se postavil Půda a neomylně zavěsil – 1:0.

„První poločas nebyl špatný, ale na druhou stranu jsme téměř neohrozili branku,“ poznamenal Horák. Na začátku druhého dějství vybídl ke skórování Nepožitek Gondu, slovenský záložník ale šanci zazdil. Obdobně si vedl i Schaffartzik.

V 58. minutě ale vyrobil neskutečnou hrubku Půdu, balon se dostal ke Štěpánovi, který trestal – 1:1. „Nechápu to, takovouhle chybu udělat. Půda je poslední a snaží se o kličku, což bylo od něj strašně nezodpovědné,“ rozčiloval se trenér Horák.

Opava se snažila výsledek zvrátit ve svůj prospěch. Velkou šanci měl znovu Gonda, jež šel znovu sám na brankáře. „První šanci řešil zbrkle, tu druhou již podstatně lépe. Celkově ukazuje, že bude pro nás velkou posilou. Je to ligový fotbalista,“ zvedl prst Jaroslav Horák.

Slezský FC se nakonec přece jen výhry dočkal, když vítěznou branku vstřelil Milan Halaška. „Měli jsme spoustu nedohraných situací a i šancí. Musíme být více efektivnější. Stále je před námi ještě hodně práce,“ uzavřel Jaroslav Horák.

Slezský FC Opava – Sigma Olomouc B 2:1 (1:0)
Branky: 45. Půda (penalta), 79. Halaška – 58. Štěpán
Opava: Novák – Kolínek, Půda, Mezlík, Uvíra – Partyš (77. Korčian), Robin Wirth (46. Nepožitek), Furik, Gonda – Přecechtěl (46. Schaffartzik), Halaška