Trenér Josef Mazura překvapil se sestavou. Objevil se v ní nečekaně Robin Wirth, který se na začátku přípravy nedomluvil s Opavou na prodloužení smlouvy, ale poté co nevyšlo angažmá v Rakousku je zpět v Městských sadech, oproti tomu pouze na lavičce začala zápas největší hvězda Slezanů Lumír Sedláček.

Už po čtyřech minutách hry se mohlo poprvé měnit skóre. Formánek udělal chybu, míče se zmocnil Ondřejka, který nabil do dobré pozice Doškovi, ale nová akvizice Slovácka nechala vyniknout brankáře Blahu. Ve 12. minutě se na hřišti objevil Lumír Sedláček, jenž střídal zraněného Mrázka, a o pět minut později měla šanci Opava. Vyskočil šel ze strany sám na Filipka, snažil se lobem najít Halašku, bohužel ze slibné šance vytěžil pouze roh.

Celkově se ale v prvním dějství příliš zajímavý fotbal nehrál. Ve 31. minutě se zjevil v šestnáctce domácích s míčem na noze Halaška, měl docela dost času, avšak místo střely volil přihrávku do ztracena. V závěru prvního dějství ještě na druhé straně hrozil Došek, ani on sít za gólmanem Blahou nerozvlnil, a když se neujala ani rána Sedláčka, šly do kabin oba týmy za bezbrankového sta­vu.

Na začátku druhé pětačtyřiceti minutovky měl ligista tři slibné náznaky útočných akcí, ale Blahu ohrozila pouze dalekonosná rána Hlůpika. V 63. minutě už Slovácko gólově udeřilo. Ondřejka dostal balon za obranu, vyhrál souboj s Blahou, dostal se za něj, a ač tísněn obráncem mířil přesně – 1:0. Slovácko mohlo brzy přidat druhý gól, opavská obrana dala prostor Volešákovi, ten nasadil gólmanu Blahovi blafák, avšak finální fáze se už nepovedla a brankář Slezského FC míč lapil.

V závěru zápasu se prezentovala Opava dvěma rychlými brejky. Binar ani po něm Schaffartzik ale se stavem už nic neudělali. „Nebylo to z naší strany špatné utkání, hráli jsme zodpovědně v obraně a hrozili z brejků, škoda, že se nám žádný nepodařilo dotáhnout do gólového konce,“ hodnotil zápas trenér Opavy Josef Mazura.

FC Slovácko – Slezský FC Opava 1:0 (0:0)
Branka: 63. Ondřejka

Slovácko: Filipko – Kuncl, Mezlík, Košút (46. Reinberk), Kubáň – Fujerík (66. Valenta), Volešák (74. Borusík), Daníček (51. Perůtka), Hlupík – Ondřejka (83. Čtvrtníček), Došek. Trenér Miroslav Soukup
Opava: Blaha – Riška, Cigánek, Formánek, Čáp – Partyš (75. M. Furik), Wirth (46. Horka), Křeček (80. Binar), Vyskočil – Halaška (76. Schaffartzik), Mrázek (12. Sedláček). Trenér Josef Mazura