Do utkání vlétl Jablonec jako uragán a v podstatě z první šance se mu povedlo otevřít skóre. Na roh Soukupa si naskočil Pelta a razantní hlavičkou pod horní tyč poslal hosty do vedení. Pak opavský brankář Lasák neodhadl situaci, u míče byl pozdě a Mihálik si jej pohodlně obhodil. Střelu do prázdné ale stihl zablokovat domácí obránce Matěj Helebrand.

Po půlhodině hry se Pelta objevil v další dobré příležitosti, když z hranice vápna vypálil bez přípravy po centru ze strany a jeho přízemní pumelice jen těsně minula pravou tyč jablonecké brány. Poté se do další šance prodral hostující Díl, ale Lasák celou situaci zachránil. V závěru prvního poločasu si slibnou příležitost vytvořila Opava, jenže procedit míč do sítě opavští mladíci nedokázali.

Po změně stran mohli Slezané rychle vyrovnat, když Češek poslal křižný balon na rozběhnutého Kirschnera, ten odcentroval na přední tyč, kde hlavičkoval Adam Helebrand. Jeho pokus ještě tečoval Šedý a gólman Repáň měl co dělat, aby balon vytěsnil nad břevno.

Opavský forvard Helebrand měl po dlouhém autu Machuči další slibnou příležitost, ale střelu ve vápně mu nesedla a skončila mimo tyče. Po hodině hry ještě hlavičkoval těsně nad domácí Kirschner. V 78. minutě špatně odkopl míč Lasák, balonu se zmocnil Houser, jenž míč předal Palatickému, ale toho domácí brankář vychytal.

Jablonecké dorostence to ale mrzet dlouho nemuselo, po pravé straně se totiž krátce nato prohnal Malý a upravil na konečných 0:2.

Slezský FC Opava U19 – FK Baumit Jablonec nad Nisou U19 0:2 (0:1)
Branky: 12. Pelta, 81. Malý. Rozhodčí: Adámková – Hanáková, Futerko

Opava: Lasák – Košárek, Keller, M. Helebrand, Vitoul – Češek, Vicherek (46. Kirschner), Rolný (40. Žingor), Janetzký (85. Večerek), Machuča (77. Petzuch) – A. Helebrand. Trenér Alois Skácel
Jablonec: Repáň – Štěpánek, Šedý, Drozd, Novák – Pelta (57. Malý), Munzar (71. Palatický), Houser, Soukup, Díl (82. Hrnčíř) – Mihálik. Trenér David Oulehla

Jan Šimek