Utkání začalo pěkně svižně. V úvodu se ve větších šancích objevili domácí. Šimečka, Večerka i Nováka však vždy vychytal gólman Michalčík. „Brankář hostí byl pro mě osobně hlavní hvězdou zápasu,“ soudil hrající trenér Štítiny Dušan Christoph.

První poločas tak přítomným divákům branku nenabídl. Po návratu z kabin se v lepší formě předvedl hostující tým. A dokonce vstřelil první branku. Pieczarek unikl na pravém křídle, odcentroval do vápna a Wojcicki poslal míč do sítě.

„Chvíli po úvodní brance jsem se odhodlal ke dvěma střídáním, přeskupil řady a posílil útok,“ pokračoval Christoph. Služovice si vytvořily tři dobré šance. Homola a dvakrát Martin Kremser však v zakončení neuspěli. Zanedlouho se dostavil velký tlak domácích. Tyčku a břevno nastřelil Kostka. Brankovou konstrukcí zacloumal i pokus Stoklasy.

Christoph vzápětí nezacílil přesně z bezprostřední blízkosti, ovšem když už to vypadalo na to, že si služovický celek odveze z půdy lídra tabulky cenné vítězství, doputoval balon po ose Kostka – Kožušník – Kříž až k posledně jmenovanému, který v dvaadevadesáté minutě vyrovnal na konečných 1:1.

„Potýkáme se se zraněními. V tomto utkání jsme předvedli naše momentální maximum. Nevím, jestli je remíza zasloužená, protože brankových příležitostí si náš celek vytvořil více. Kluci však makali a řekl jsem jim, že ze zápasu mohou odcházet se vztyčenou hlavou. O postupujícím se tak rozhodne až v posledním kole. Ve hře jsou stále čtyři týmy, což je finiš, jaký okresní přebor dlouho nepamatuje,“ konstatoval Christoph.

„Myslím, že toto utkání rozhodlo. O víkendu se utkáme se Žimrovicemi, ale podle mého si Štítina postup na hřišti Slavkova B pohlídá,“ uzavřel předseda služovického klubu Tomáš Barč.

Štítina - Služovice 1:1 (0:0)
Branky: 92. Kříž – 62. Wojcicki

Štítina: Honěk – Čiminga (92. Thomas), Halška, Kostka, Novák – Večerek (62. Stoklasa), Gilík, Christoph, Kožušník – Šimeček, Trebichalský (62. Kříž)
Služovice: Michalčík – Kriebel, Granzer, Lasák, A. Ciminga – Klein, Wojcicki, Polhoš (20. Pieczarek), M. Kremser (80. T. Barč) – Homola (75. Nowický), V. Ciminga

(dus)