Už od úvodního hvizdu bylo jasné, kdo je na hřišti pánem. Bylo zřetelné, že fotbalisté Suchých Lazců se na zápas výborně připravili. Hráli kombinačně po zemi, zbytečně neztráceli balón a nepřipouštěli si soupeře k tělu.

Už v desáté minutě po souhře čtveřice hráčů otevřel skóre střelou z malého vápna Pospíšek. Domácí hrozili i ze standardních situací a rohových kopů. Po jednom z nich se v pětadvacáté minutě prosadil hlavou Havelka. Když se tentýž hráč trefil opět hlavou pět minut před přestávkou, byli hosté zralí na ručník.

Chomýž si za celou první půli nevytvořila kloudnou šanci, až v závěrečné minutě se jejím hráčům podařilo po brejku snížit.

Ve druhém dějství pokračovali domácí v kombinační hře a zatlačili soupeře do defenzivy. Po čtvrthodině se svou druhou brankou blýskl domácí Pospíšek, když opět po povedené akci uklidil míč zblízka za brankovou čáru. Chomýž otevřela hru, ale to se jim hrubě nevyplatilo.

Nejprve Šlesinger a potom i Dluhoš dokonali dvěma góly totální rozklad protivníka. Hostům už se podařilo jen zkorigovat vysoké vítězství Suchých Lazců v poměru 6:2.

Skvrnou na povedeném utkání je zranění domácího gólmana Klapucha, za kterého musel zaskočit na posledních dvanáct minut náhradník Slíž.

„Co říci? Předčili jsme Chomýž ve všech herních činnostech. Naši hráči si přesně přihrávali a tlačili se do zakončení. Z toho plynuly ty brankové příležitosti, které se nám podařilo využít. Tímhle vítězstvím jsme si upevnili druhé místo a odskočili právě Chomýži.

V dalším kole nás čekají první Strahovice, které budeme chtít potrápit,“ uvedl trenér Suchých Lazců Erich Říčný.

Suché Lazce - Chomýž 6:2 (3:1)
Branky Suchých Lazců: 10. a 60. Pospíšek, 25. a 40. Havelka, 70. Šlesinger, 80. Dluhoš
Suché Lazce: Klapuch (78. Slíž) – Podešva, Dener, Kuba, Heczko – Honěk (80. Sysala), Dluhoš, Hájek, Havelka – Pospíšek, Šlesinger
#nahled|https://g.denik.cz/74/d1/optab_ibtrida_a_21kolo_adm350.jpg|https://g.denik.cz/74/d1/optab_ibtrida_a_21kolo.jpg|Tabulka I.B třídy (skupiny A) po 21. kole.#

(hab)