Nejen, že mladí Slezané smazali dvougólové manko, nakonec i vyhráli 5:3. Po nervózním začátku opavská obrana dvakrát chybovala a Jihomoravané vedli 0:2.

„Nám se podařilo odpovědět brankou Bergra, jenomže jsme vzápětí inkasovali a vůbec to s námi nevypadalo dobře,“ tvrdil trenér opavského týmu Kamil Janošek. Jiskřičku naděje před poločasem vykřesal druhou brankou Matěj Helebrand.

V poločase trenéři Kamil Janošek a Radim Maloch provedli změny v sestavě a rozestavení. Hráči SFC Opava se v druhém poločase ujali iniciativy, větším důrazem a nasazením se dostávali do šancí a po zásluze střelou Tomáše Adamovského vyrovnali.

„Hráči Brna si po vyrovnávací brance vypracovali šanci na vstřelení čtvrté branky, ale brankář Filip Kotala skvělým zákrokem balon směřující do branky vytáhl nad břevno na roh,“ vyprávěl opavský trenér.

Po akci Dominika Michaliska a přihrávce Adama Harazina se podařilo domácímu Jakubu Petzuchovi nekompromisní střelou levačkou pod břevno vstřelit čtvrtou branku, na kterou již hostující hráči nedokázali odpovědět, a naopak po druhé brance v zápase Tomáše Adamovského inkasovali pátý gól a všechny body tímto zůstaly v Opavě.

„Mám velikou radost, že kluci se nevzdávali ani za stavu 0:2 a 1:3 a dokázali velmi těžký zápas otočit. Všichni kluci, kteří nastoupili, ukázali, že mají srdíčko na svém místě. Jde ale vidět, že kluci si musejí ještě zvyknout na přechod z krajského přeboru do MSŽL, kde je všechno rychlejší a zejména v obranné fázi bylo v utkání mnoho chyb,“ zakončil hodnocení Kamil Janošek.

SFC Opava - FC Brno 5:3 (2:3)
Branky Opavy: Adamovský 2, Petzuch, Berger, Helebrand