Hosté přitom vedli už od první minuty, kdy centr umístil z osmi metrů přímo do brány Večerek. Domácím se však nepodlomila kolena a Pavel Škrobánek hlavou trefil tyč. Po půlhodině hry už bylo dokonce vyrovnáno. Martin Kříž dopravil do sítě odražený balon a Žimrovice měly rázem důvod k radosti.

Těsně před odchodem do kabin se ve velké šanci ocitli hosté, avšak Šimeček nedal. Zkraje druhého poločasu zaúřadoval Šustek, jehož ránu z přímého kopu štítinský gólman s problémy vytěsnil. V 58. minutě nechala domácí obrana brankáře Radka Kříže ve štychu. Střelu s následnou dorážkou ještě vykryl, ale jak se říká, do třetice všeho dobrého, čehož Trebichalský účelně využil.

Žimrovičtí nechtěli prohrát, což dokumentovaly nebezpečné možnosti Pavla Škrobánka a Martináka, kteří v zakončení neuspěli. Deset minut před koncem se štítinští hráči probili do domácího vápna, kde svými zákroky čaroval Radek Kříž. Vykryl totiž střelu a tři pokusy o dorážku, čímž přivedl hostující střelce téměř k šílenství.

Pravidlo „nedáš dostaneš“ platilo i v sobotu. Dlouhý nákop si v nastaveném čase zpracoval Pavel Škrobánek, před vybíhajícím gólmanem změnil směr a vyrovnal na konečných 2:2.

„Bod je pro jedno i druhé mužstvo zasloužený. Obě se snažila o rychlou kombinační hru. Na štítinském výkonu bylo vidět, že v poslední době nejsou v úplné pohodě,“ konstatoval žimrovický brankář Radek Kříž.

„Připadá mi, že v posledních kolech jsme snad urazili štěstěnu. Snaha našich hráčů je obrovská, ale prostě se nedaří. Neproměníme tutovky a pak v nastavení inkasujeme. Kvalitu soupeře však nelze popřít. Remízu si zasloužil,“ hodnotil hrající trenér Štítiny Dušan Christoph.

Žimrovice - Štítina 2:2 (1:1)
Branky: 35. M. Kříž, 90. P. Škrobánek – 1. Večerek, 58. Trebichalský

Sestava Žimrovic: R. Kříž – Vícha, K. Škrobánek, Heider, Péter – M. Kříž (65. Hendrych), Šustek, Martinák (75. Schauer), Gajdoš – P. Škrobánek, Martínek (90. Swiech)
Sestava Štítiny: Janecký – Čiminga, Popek, Kostka – Večerek, Novák, Gilík, Christoph, Trebichalský – Šimeček (92. Weczerek), Kříž (46. Stoklasa)

(dus)