Před nedělním duelem prvního Ústí nad Labem u třetí Hradce Králové navýšili svůj náskok na Východočechy na pět bodů a manko na první příčku stáhli na rozdíl jediného. O vítězství v premiérovém utkání na novém vyhřívaném trávníku rozhodla Tescoma ve druhé půlce.

Nejdříve po rohu krásně do levého rohu zamířil hlavou kapitán Zbožínek, pojistku pak přidal Kroupa, který dorazil dalekonosný pokus Vozábala. „Výhru jsme vydřeli. V první půlce nám chyběl pohyb a na hráče jsem musel být v přestávce hodně zlý,“ přiznal zlínský kouč Ladislav Minář, který měl kvůli velkému počtu zraněných hráčů potíže se skladbou záložní řady.

„Proto jsme hráli se třemi útočníky. Kluci si ale mysleli, že nemusí běhat,“ podotkl Minář. Jeho týmu nakonec vytrhly trn z paty standardní situace. „Bylo by špatné, kdybychom se s hráči jako Zbožínek, Kroča, nebo Bača neprosadili,“ pravil trenér Zlína.

„Zbožínek to trefil nádherně. My bohužel nemáme hráče, kteří by dokázali takové situace pokrýt,“ posteskl si hostující kouč Václav Daněk. „Jinak jsme tady herně nepropadli,“ zmínil Daněk.

FC Tescoma Zlín - FC Hlučín 2:0 (0:0)
Branky: 54. Zbožínek, 69. Kroupa. Rozhodčí: Jílek – Urban, Adámková. ŽK: Malcharek – Hrtánek, Dzierzega. Diváci: 2162

Zlín: Skácel – Kroča, Zbožínek, Jelínek – Pazdera (46. Křiva), Vozábal, Šmahaj, Elšík – Bača (61. Malcharek) – Kroupa, Žůrek (88. Švach). Trenér: Minář.
Hlučín: Hanuš – Dohnálek, Tomáš, Švrček, Šiklič – Hrtánek, Dobeš, Javorek, Žižka – Sokol, Gulajev (45. Dzierzega, 79. Hošek). Trenér: Daněk.